De kleurcode van het reisadvies voor Thailand is voor het grootste deel geel met een deel oranje en rood. De maatregelen om Thailand in te reizen zijn soepeler voor volledig gevaccineerde reizigers dan voor niet-volledig gevaccineerde reizigers.

Inreisvoorwaarden

Vanaf 1 mei 2022 gelden voor alle reizigers die Thailand inreizen versoepelde maatregelen. Lees hieronder verder.

Informatie leest u op de website van TAT-News (informatie in het Engels).

Alle inkomende reizigers moeten toestemming hebben van de Thaise autoriteiten om Thailand in te reizen via de aanvraag van de Thailand Pass (informatie in het Engels).

Let op! Neem altijd ruim voor vertrek naar Thailand eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand (informatie in Engels). U bent dan op de hoogte van de actuele situatie en maatregelen.

Bij aankomst in Thailand moet u uw reisverzekeringspolis laten zien (tenminste een dekking van USD 10.000,–) waaruit blijkt dat u ook gedekt bent voor alle COVID-gerelateerde medische kosten (ziekenhuisopname, isolatie, hotelquarantaine en andere kosten). Neem een geprint bewijs van deze verzekering mee. Houd rekening met de hoge kosten als u door een COVID- besmetting in quarantaine moet gaan of in een ziekenhuis wordt opgenomen.