21 Daagse rondreis Noord-Thailand en Eilanden

Reizen die Bersama Travel samenstelt zijn iedere keer weer uniek. De reizen zijn namelijk opgesteld volgens uw wensen en behoeften. Om toch een idee te geven wat er mogelijk is hebben we een aantal voorbeeld pakketten samengesteld.

Deze bijzondere rondreis combineert het levendige Bangkok, de fantastiche natuur van Noord-Thailand met een reis langs diverse eilnden met hun schitterende stranden en azuurblauwe zee.

BERSAMA TRAVEL heeft een schitterende tour samengesteld. Tijdens deze 21 daagse reis zult u u de kans om te genieten van al het moois Thailand u te bieden heeft.
Deze rondreis is door BERSAMA TRAVEL als volgt ingevuld:

DAG 1: Aankomst in Bangkok

Aankomst in Bangkok. U wordt op het vliegveld opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger welke u naar uw Hotel brengt. De rest van de dag bent u vrij om te ontspannen en bij te komen van uw reis.

Overnachting in hotel Travellodge.

DAG 2: Bangkok (ontbijt en Lunch)

U wordt in uw hotel opgehaald door onze chauffeur en gids voor een mooie 5 uur durende fietstocht door Bangkok.
Deze tocht begint in Chinatown, een van Bangkok’s drukste wijken. We fietsen door smalle steegjes en zijstraatjes, langs ontelbare winkeltjes en over markten. We passeren koopmannen, bouwvakkers, monniken – kortom, we zien hoe gewone mensen leven in deze miljoenenstad. Onze tocht gaat vervolgens door rustigere woonwijken en uiteindelijk gaan we aan boord van een long-tail boot. Waarmee we over de kanalen van Bangkok zullen varen die het de naam ‘Het Venetië van het Oosten’ heeft opgeleverd. Houten huizen op palen, vrouwen die de was doen, en kinderen vanaf de houten steigers lachend in het water springen; dit is het echte Bangkok.

Uiteindelijk zetten we weer voet aan wal in een landelijk gebied, ongeveer 30 kilometer buiten het centrum van Bangkok, waar we onze fietstocht voortzetten. Hier zie je geen snelwegen of metrotreinen, maar het landschap bestaat uit landweggetjes, palmbomen en bloemen kwekerijen. De stilte die hier hangt is het tegenovergestelde van Chinatown. En je kunt maar niet geloven dat we een uur terug nog tussen de scheurende auto’s en toeterende tuk tuk’s in fietsten. Onderweg stoppen we voor een heerlijke Thaise lunch. Na afloop wordt u naar uw hotel gebracht.
Overnachting in hotel Travellodge.

DAG 3: Bangkok (ontbijt)

Vandaag bent u vrij om Bangkok op eigen houtje te verkennen. Neem bijvoorbeeld de boot om de Chao Praya Rivier af te varen en de vele bezienswaardigheden langs de rivier te bezoeken. U vindt hier bijvoorbeeld het Grand Palace, de What Pho tempel en Chinatown.
Overnachting in hotel Travellodge.

DAG 4: Bangkok – Kanchanaburi (ontbijt, diner)

Vandaag brengt u een bezoek aan de wonderbaarlijke Rom Hub Markt in Samut Song Kham. Dit is een unieke bezienswaardigheid. Rom Hub betekend ‘gesloten paraplu’ en is gelegen langs een spoorlijn. Het bijzondere van deze markt is dat als de trein in aankomst is de verkopers hun stalletjes razendsnel verplaatsen zodat de trein kan passeren, zodra de trein voorbij is de markt weer operationeel.
We vervolgen onze reis naar Kanchanaburi.
Overnachting in The River Kwai Jungle Raft Hotel. Diner is inbegrepen.

DAG 5: Kanchanaburi (Ontbijt, Lunch)

Na het ontbijt brengt de gids u naar de tropische wildernis van de Erawan watervallen. De Erawan watervallen zijn gevuld met smaragdgroene vijvers en is vernoemd naar de driekoppige witte olifant uit de hindoe-mythologie. De bovenkant van de watervallen lijkt op een kop van een olifant.U kunt hier helemaal top aan de top van de watervallen lopen of u kunt zwemmen in het kristalheldere water op een van de vele niveaus van de waterval. U luncht in één van de vele restaurants rond de Erawan watervallen.
Na bezoek aan de Erawan watervallen wordt u naar uw hotel gebracht.
Overnachting in het Pung Waan Resort & Spa.

DAG 6: Kanchanaburi (Ontbijt)

Vandaag bent u vrij om Kanchanaburi op eigen houtje te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de beroemde Brug over de ‘River Kwai’ of maak een tocht over de Death Railway.
Overnachting in het Pung Waan Resort & Spa.

DAG 7: Kanchanaburi – Ayutthaya – Chang Mai (Ontbijt en Lunch)

Na het ontbijt verlaat u Kanchanauri en gaat u op weg naar Ayutthaya. Ayutthaya is de oude hoofdstad van Thailand en herbergt vele belangrijke tempel ruïnes. Hier vindt u een gigantisch beeld van de zittende Boeddha in de Wat Prananchoeng tempel en de beroemde 7 meter lange liggende Boeddha van Wat Chai Monkol.
Bij een lokaal restaurant zal de lunch worden genuttigd waarna u verder gaat naar de Wat Mahathat Tempel welke bekend staat om het boeddha hoofd welke is verstrengeld in de wortels van een boom.
an het eind van de dag zult u naar het treinstation van Ayutthaya worden gebracht waar u met de nachttrein naar Chang Mai vertrekt. Overnachting in de trein 2e klas Sleeper Airconditioning. Vertrek om 19.45 uit Ayutthaya, aankomst in Chang Mai om 07.15 uur.

DAG 8: Chang Mai

Na aankomst van de trein wordt u opgehaald door onze chauffeur welke u naar uw Hotel brengt. De rest van de dag is vrij naar eigen besteding.
Overnachting in het Nimman Hotel.

DAG 9: Chang Mai (Ontbijt, Lunch)

Rond 8 uur/half 9 wordt u opgehaald in uw hotel voor een transfer naar het olifanten kamp.
U begint met een schilderachtige rit door het platteland naar het ‘Elephant Nature Park’. U hoort de verhalen van de geredde weesolifanten en zien hoe ze een trotse kudde werden; voor het eerst in hun leven vrij van misbruik en mishandeling. Bij aankomst in het olifantenkamp loopt u samen met het personeel en de olifanten naar de rivier welke rond het park loopt. Hier kunt u vanaf ons uitkijkplatform of langs de rivieroever met uw gids genieten van de olifanten die spelen en zichzelf verfrissen in de rivier.
(LET OP; ENP staat niet toe dat gasten baden of zwemmen met de olifanten)
De lunch wordt geserveerd in het kamp met een uitgebreid en gevarieerd buffet met Aziatische en internationale gerechten. In de late namiddag is het tijd om afscheid te nemen van de olifanten en van het ‘Elephant Nature Park’ en gaat u terug naar Chiang Mai.
* Bij het bezoek aan het park is quality time het belangrijkste; het samen zijn met, observeren en bij de kudde zijn. We houden ons niet aan een strikt schema; de beste manier om het meeste uit uw bezoek te halen, is ontspannen, kijken en leren van de olifanten.
Overnachting in het Nimman Hotel.

DAG 10: Chang Mai – Khao Sok (Ontbijt)

Onze chauffeur brengt u naar het vliegveld van Chang Mai voor de vlucht naar Surat Thani. Bij aankomst staat onze chauffeur u op te wachten en brengt u naar uw hotel.
Overnachting in Khao Sok Riverfront Resort.

DAG 11: Khao Sok (Ontbijt)

De dag is vrij naar eigen besteding.
Overnachting in Khao Sok Riverfront Resort.

DAG 12: Khao Sok – Koh Tao (Ontbijt)

Door onze chauffeur wordt u naar de pier gebracht en gaat u met de Catamaran naar Koh Tao. (Vaartijd: 09.00 – 14.15). In Koh Tao wordt u door onze chauffeur opgehaald bij de pier en naar uw hotel gebracht.
Overnachting in Sensi Paradise Resort

DAG 13: Koh Tao (Ontbijt)

De dag is vrij naar eigen besteding.
Overnachting in Sensi Paradise Resort.

DAG 14: Koh Tao – Koh Phangan (Ontbijt)

Door onze chauffeur wordt u naar de pier gebracht en gaat u met de Catamaran naar Koh Phangan. (Vaartijd: 09.30 – 10.45). In Koh Phangan wordt u door onze chauffeur opgehaald bij de pier en naar uw hotel gebracht.
Overnachting In het Meahead Bay Resort.

DAG 15: Koh Phangan (Ontbijt)

De dag is vrij naar eigen besteding.
Overnachting in het Meahead Bay Resort.

DAG 16: Koh Phangan – Koh Samui (Ontbijt)

Door onze chauffeur wordt u naar de pier gebracht en gaat u met de Catamaran naar Koh Samui. (Vaartijd: 11.00 – 11.20). In Koh Samui wordt u door onze chauffeur opgehaald bij de pier en naar uw hotel gebracht.
Overnachting in het Floral Hotel Chaweng.

DAG 17 t/m 19: Koh Samui (Ontbijt)

Vrij naar eigen besteding.
Overnachting in het Floral Hotel Chaweng.

DAG 20: Koh Samui – Bangkok (Ontbijt)

Vandaag vliegt u terug naar Bangkok. In Bangkok brengt onze chauffeur u naar uw hotel.
Overnachting in het Ibis Style Bangkok Khaosan.

DAG 21: Bangkok -Europa (Ontbijt)

Onze chauffeur haalt u tijdig op bij uw hotel en brengt u naar het vliegveld voor uw vlucht terug naar huis.

Inclusief

 • Vliegtickets Europa – Bangkok vv
 • Transport en transfers per auto/bus genoemd in het programma.
 • Treintickets Ayutthaya – Chang Mai per 2e klasse Sleeper AC.
 • Alle Accommodaties genoemd in het programma (op basis van Single/Double).
 • Alle maaltijden genoemd in het programma.
 • Engelssprekende gids zoals genoemd in de tour.
 • Alle toegangsprijzen genoemd in de tour.

Niet inbegrepen:

 • Reisverzekering
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Drank
 • Fooien
 • Uitgaven niet genoemd in de tour.

 

Over Bersama Travel

 Flexibel en voordelig reizen door Zuidoost Azië en Zuid Korea waarbij een hoge mate van “maatwerk” gerealiseerd kan worden met de zekerheid van transport en logies. Voor bijna elk budget hebben wij een oplossing.

Volg Bersama Travel op social media

Bersama Travel

Buigeind 9, 5685 DN Best

M. 06 82 32 81 08
E-mail: info@bersama.nl