Beleef modern en traditioneel Zuid-Korea

Zuid-Korea is een boeiende bestemming met een verrassende mix van modern en authentiek.  Ontdek de mooie nationale parken en vergaap u aan de moderne stad Seoul. Breng een bezoek aan de grens met Noord-Korea en ervaar de surrealistische wereld van de scheiding tussen Noord en Zuid.

Paspoort en visum

Om Zuid-Korea binnen te komen heeft u een geldig paspoort nodig welke nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Zuid-Korea.
Als toerist met de Nederlandse of Belgische nationaliteit mag u maximaal 3 maanden (90 dagen) in Zuid-Korea blijven zonder dat u een visum nodig heeft.

Gezond op reis

 Voor Zuid-Korea is het maken van een afspraak voor uw persoonlijk gezond op reis advies bij de GGD of huisarts aanbevolen. 

Klimaat

Zuid-Korea heeft een gematigd continentaal klimaat. In de winter, die zich uitstrekt over de maanden november tot en met maart, liggen de temperaturen zo rond de nul graden Celsius. In de hoger gelegen gebieden kunnen de temperaturen dalen tot min vijftien graden en is er volop sneeuw aanwezig. Het zuiden is het warmste en natste gedeelte van Korea. In de zomer zijn moessonregens.

Munteenheid

De lokale munteenheid van Zuid-Korea is de Won, het heeft bankbiljetten variërend van 1000 Won tot 50.000 Won. Het is in Zuid-Koreaeenvoudig om Euro’s om te wisselen voor de Won. Pinautomaten zijn in alle grote steden aanwezig, zorg er wel voor dat uw bankpasje is vrijgegeven voor opnames in het buitenland.

Tijdverschil

Het is in Zuid-Korea is het 7 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit

In Zuid-Korea geldt een netspanning van 220V. Stopcontacten zijn ook geschikt voor het gebruik van Nederlandse stekker. Denk aan het meenemen van een verdeelstekkerdoos omdat er in veel hotelkamers maar een beperkt aantal vrije stekkerdozen beschikbaar zijn.

 

Over Bersama Travel

Flexibel en voordelig reizen door Zuidoost-Azië en Zuid Korea waarbij een hoge mate van “maatwerk” gerealiseerd kan worden met de zekerheid van transport en logies. Voor bijna elk budget hebben wij een oplossing.

Volg Bersama Travel op social media

Bersama Travel

Buigeind 9, 5685 DN Best

M. 06 82 32 81 08
E-mail: info@bersama.nl