9 dagen Bukit Lawang-Minangkabau tour

Reizen die Bersama Travel samenstelt zijn iedere keer weer uniek. De reizen zijn namelijk opgesteld volgens uw wensen en behoeften. Om toch een idee te geven wat er mogelijk is hebben we een aantal voorbeeld pakketten samengesteld.

Sumatra is het 2e grootste eiland van de Republiek Indonesië en staat op de 4e plaats van het aantal toeristen. De regio heeft een buitengewoon panorama, met dicht begroeide regenwouden; weelderige vegetatie; woeste rivieren; prachtige watervallen; stille witte zandstranden en uitgestrekte oude meren.

BERSAMA TRAVEL heeft op dit schitterende eiland diverse tours samengesteld. Tijdens deze 9 daagse reis wordt u geconfronteerd met de werkelijk unieke Flora en Fauna en diversiteit die Sumatra te bieden heeft. Deze rondreis is door BERSAMA TRAVEL als volgt ingevuld:

DAG 1: Vertrek naar Bukit Lawang

Na het ontbijt in uw hotel in Medan vertrek naar Bukit Lawang, onderweg wordt gestopt bij rubber en olieplantages. Bij aankomst inchecken en daarna de rest van de dag vrij te besteden.

DAG 2: Gunung Leuser Nationaal Park Trekking

Na het ontbijt de jungle in, waarbij met een traditionele kano de rivier overgestoken wordt, naar de Orang Oetan voederplaats.
Na het voeden verder de jungle in om meerdere Orang Oetan, langstaart Makaken, Zwarte Gibbon, Leguanen enz. in hun natuurlijke habitat te zien. Geniet van de inheemse vogelpracht en de exotische flora en fauna. 

DAG 3: Bukit Lawang – Brastagi

Na een vroeg ontbijt vertrek, via Medan, naar Brastagi. In Medan een bezoek aan het Sultan Deli Paleis; de grote Moskee en de oude stad van Kesawan. De facultatieve lunch wordt genoten in een lokaal restaurant voor vertrek naar Berastagi, met een stop in een Batak dorpje in Peceren, en een fruitmarkt. Laat in de middag inchecken in het hotel.

DAG 4: Brastagi – Samosir

Vandaag de transfer naar Parapat met onderweg bezoek aan de Sipiso-Piso waterval, Rumah Bolon (z.g. Long House) het oude paleis van de Batak Simalungun en Simarjarunjung koningen, en een prachtig vergezicht over het Tobameer. Bij aankomst in Parapat de oversteek met de veerboot naar het eiland Samosir.

DAG 5: Samosir Excursie

Vandaag onder begeleiding van een gids een excursie over het eiland Samosir waar een bezoek wordt gebracht aan traditionele Batak dorpen:
• Ambarita: Oude stenen tafels en stoelen, de vergaderplaats van de Siallagan koningen.
• Simanindo: Batak museum en traditionele Batak Toba dansen.
• Pangururan: Een prachtig vergezicht over het Tobameer en de warmwaterbronnen.
• Tomok: Oude stenen graven van de Sidabutar koningen.
Onderweg kan men de dagelijkse bezigheden zien van de lokale bevolking zoals handweven, rijstveld bewerking en een bezoek aan een school. Indien mogelijk, een traditioneel huwelijk en/of begrafenis mee te maken. Of naar de top van de Samosir heuvels naar het Sidahoni meer. 

DAG 6: Samosir – Sipirok

Met de veerboot terug naar Parapat en dan met de auto via Porsea, Tarutung en Pahae Jae dorp, naar Sipirok. Onderweg wordt gestopt bij ananas, kruidnagel en koffieplantages en tevens een bezoek aan Dolok Tolong voor een prachtig vergezicht over het Tobameer daarna naar de heetwaterbronnen in Tarutung. Onderweg kan men de dagelijkse bezigheden zien van de lokale bevolking zoals handweven, rijstveld bewerking en het lokale leven. Laat in de middag aankomst in Sipirok

DAG 7: Sipirok – Bukittinggi

We verlaten Sipirok voor de reis naar Bukittinggi. We passeren het tropisch oerbos van Rimba Panti en stoppen bij een klapperplantage waar de apen de kokosnoten van de boom plukken. Ook wordt gestopt bij peper-, vanille-, kardemom- en kaneelplantages. Bij Bonjol passeren we de evenaar. In de namiddag aankomst in Bukittinggi de charmante hoofdstad van Minangkabau.

DAG 8: Bukittinggi Minangkabau Tour

Na het ontbijt vertrek naar Batu Sangkar via Tabek Patah, onderweg een stop in Rao-Rao voor een bezoek aan een traditioneel Minangkabau dorp en om traditionele koffie branderijen te zien. In Batu Sangkar rijden we naar Pagaruyung voor een bezoek aan het paleis van de Minangkabau koningen. In de namiddag terug naar Bukittinggi via Padang Panjang met een stop in Pandai Sikat waar we de traditionele hand weverij en houtbewerking zien.

DAG 9: Bukittinggi – Padang vliegveld

Na het ontbijt vertrek naar het vliegveld van Padang via Padang Panjang en de Anai vallei waar de vlucht wacht op uw volgende bestemming.

Over Bersama Travel

 Flexibel en voordelig reizen door Zuidoost Azië en Zuid Korea waarbij een hoge mate van “maatwerk” gerealiseerd kan worden met de zekerheid van transport en logies. Voor bijna elk budget hebben wij een oplossing.

Volg Bersama Travel op social media

Bersama Travel

Buigeind 9, 5685 DN Best

M. 06 82 32 81 08
E-mail: info@bersama.nl