De Molukken

 

De Molukken is een eilandengroep in de Indische oceaan gelegen tussen Sulawesi, Papua, de Filipijnen en Timor. De Molukken word ook wel het gebied met de duizend eilanden genoemd.
De Molukken zijn zeer gevarieerd voor wat betreft natuur, cultuur en landschap. Vrijwel alle eilanden zijn bergachtig met mooie zandstranden en omgeven door mooie koraalriffen. De Molukken zijn zeer geschikt voor duikvakanties rondom deze koraalriffen en de vele tropische vissen.
Bersama Travel heeft een aantal standaard reizen over de Molukken beschikbaar maar kan u ook helpen bij het samenstellen van uw droomreis naar de Molukken volgens het door u gewenste schema. 

Landschap

Duizend eilanden betekend ook een grote diversiteit in landschap. De eilanden kennen grote variëteit aan natuur. Ieder eiland heeft weer zijn eigen unieke kenmerken. Van oudsher waren de Molukken bekend als de specerij eilanden, u zult dan ook veel specerijen aan treffen op de Molukken.
Voor de kust van de vele Molukse eilanden vindt u de mooiste koraalriffen. De meeste eilanden zijn bergachtig.

Klimaat

Het klimaat in de Molukken is (sub)tropisch, met gemiddeld tussen de 22 en 30 graden Celsius. In het algemeen kan men zeggen dat het van oktober tot mei in de Molukken de natte moessontijd is. In de namiddag regent het dan vaak enkele uren zeer plaatselijk, waardoor alles weer opfrist en de temperatuur iets daalt. De meeste regen valt in januari en februari. De droge tijd is van mei tot oktober.

Flora en Fauna

Naast Tropisch regenwoud vind je op de Molukken Mangrovebossen maar ook wilde orchideeën. Op Centraal en Noord Molukken vind je voornamelijk bergbossen. Van oudsher zijn de Molukken bekend om hun specerijen met name de kruidnagel.
Grote zoogdieren komen op de Molukken niet voor, kleinere zoogdieren zoals wilde varkens, herten en apen zijn er wel te vinden. De Molukken zijn met name interessant in verband met de vele vogels die hier te vinden zijn. Er zijn wel 350 verschillende soorten waarvan 89 soorten alleen op de Molukken te vinden zijn.

Bevolking

De Molukken bestaan uit meer dan 1000 eilanden waarvan de meeste onbewoond zijn. De Molukken zijn onderverdeeld in de provincie Noord Molukken met als hoofdstad Ternate en de provincie Zuid-Molukken met als hoofdstad Ambon. De belangrijkste eilanden zijn Ambon, Ceram, Halmahera, Ternate, Tidore en de Kei-eilanden.
Het merendeel van de bevolking leegt aan de kust van de Molukse eilanden. 60{555e145c9bcd60656955bd60a8be5aa4fdb04ac5a5b3153ea1368af2a9a06a08} van de bevolking op de Molukken werkt in de landbouw.

 

 

.

Over Bersama Travel

Flexibel en voordelig reizen door Zuidoost-Azië en Zuid Korea waarbij een hoge mate van “maatwerk” gerealiseerd kan worden met de zekerheid van transport en logies. Voor bijna elk budget hebben wij een oplossing.

 

 

Volg Bersama Travel op social media

Buigeind 9, 5685 DN Best
M. 06 82 32 81 08
E-mail: info@bersama.nl