Ontdek verrassend en veelzijdig Vietnam

Vietnam is intrigerende bestemming met prachtige heuvellandschappen en mooie tempels. Ontdek het wonderlijke zeelandschap bij Halong Bay, bezoek de prachtige Mekong delta of ga op bezoek bij één van de bergvolken. Maar Vietnam is ook het land van de steden zoals de hoofdstad Hanoi, de museumstad Hoi An, de keizerlijke stad Hué maar ook van de prachtige stranden waar het heerlijk toeven is.

Paspoort en visum

Om Vietnam binnen te komen heeft u een geldig paspoort nodig welke nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Vietnam.
Naast een paspoort heeft u een visum nodig om Vietnam binnen te komen.
Per begin 2018 is het voor Nederlanders een stuk eenvoudiger geworden om een Vietnam visum te verkrijgen. Het E-visum werd namelijk geïntroduceerd en hiermee kun je vanuit huis het visum aanvragen en printen. Het E-visum Vietnam is niet alleen eenvoudiger, maar ook voordeliger dan de andere mogelijkheden. De kosten van het E-visum voor Vietnam zijn namelijk 25 USD. Het E-visum Vietnam vraag je aan op de website van de Vietnamese Immigratiedienst. Het enige wat je verder nog nodig hebt is een scan van je paspoort en een pasfoto. 

Gezond op reis

 Voor Vietnam is het maken van een afspraak voor uw persoonlijk gezond op reis advies bij de GGD of huisarts aanbevolen. 

Klimaat

Vietnam heeft drie klimaten. Het zuiden van Vietnam heeft een tropisch klimaat. Het is daar gemiddeld 32 °C. Vanaf juni tot en met september is het regenseizoen. Meestal vallen er in de namiddag zware regenbuien. De rest van de dag is het daar droog. In het midden van het land begint het regenseizoen in september en eindigt eind november. Vietnam wordt in één jaar een keer of acht getroffen door een tyfoon. Een tyfoon duurt meestal twee tot vier dagen. Ze komen meestal voor in juni tot oktober. In het noorden is het koeler afhankelijk van het seizoen. Noord-Vietnam kent 4 seizoenen waarin met name de winters koud kunnen zijn. In de berggebieden vriest het zelfs met af en toe sneeuw. In de zomermaanden is het warm en vallen er zware regenbuien. De beste tijd voor een bezoek is in de herfst en het voorjaar.

Munteenheid

De lokale munteenheid van Vietnam is de Vietnamese Dong (VND), het heeft bankbiljetten variërend van 200 dong tot 500.000 dong. De meest gebruikte bankbiljetten zijn 10.000, 20.000, 50.000, 100.000 en 200.000. Houd er rekening mee dat de biljetten van 10.000 en 20.000 dong beide blauw zijn waardoor deze verwarrend kunnen zijn. Het is in Vietnam eenvoudig om Euro’s om te wisselen voor de Dong. Pinautomaten zijn in alle grote steden aanwezig, zorg er wel voor dat uw bankpasje is vrijgegeven voor opnames in het buitenland.
De wisselkoers van de Dong fluctueert de actuele koers is te bekijken op: http://www.xe.com/currency/vnd-vietnamese-dong

Tijdverschil

Het is in Vietnam is het 5 uur later als in Nederland Tijdens de wintertijd komt er 1 uur bij. 

Elektriciteit

In Vietnam geldt een netspanning van 220V. Stopcontacten zijn ook geschikt voor het gebruik van Nederlandse stekker. Denk aan het meenemen van een verdeelstekkerdoos omdat er in veel hotelkamers maar een beperkt aantal vrije stekkerdozen beschikbaar zijn.

 

Over Bersama Travel

Flexibel en voordelig reizen door Zuidoost-Azië en Zuid Korea waarbij een hoge mate van “maatwerk” gerealiseerd kan worden met de zekerheid van transport en logies. Voor bijna elk budget hebben wij een oplossing.

Volg Bersama Travel op social media

Bersama Travel

Buigeind 9, 5685 DN Best

M. 06 82 32 81 08
E-mail: info@bersama.nl