Kalimantan

 

Het eiland Borneo bestaat uit een Maleisisch deel, de staat Brunei en Kalimantan het Indonesische deel van het eiland . Kalimantan beslaat het zuidelijke en centrale deel van het eiland en qua oppervlakte het grootste eiland van Indonesië. 
Kalimantan is één van de dunst bevolkte eilanden in Indonesië met nog veel, weliswaar ernstig bedreigt door de intensieve houtkap, tropisch regenwoud. De Indonesische regering heeft plannen om de overbevolkte hoofdstad Jakarta te verplaatsen naar het dunbevolkte Kalimantan.
Bersama Travel heeft een aantal standaard reizen over Kalimantan beschikbaar maar kan u ook helpen bij het samenstellen van uw droomreis naar Kalimantan volgens het door u gewenste schema. 

Kalimantan

Kalimatan is onderdeel van het eiland Borneo. Kalimantan is ruim 540.000 km² groot (ruim twaalf keer zo groot als Nederland) en heeft ongeveer 16 miljoen inwoners. 

Landschap

Het landschap is bestaat voor een groot deel nog uit regenwoud. Naar Kalimantan kom je voor de indrukwekkende natuur, de zeldzame dieren, de overweldigende bergpanorama’s maar ook de prachtige maar rustige stranden.

Klimaat

Het klimaat in Kalimantan is (sub)tropisch, met gemiddeld tussen de 22 en 30graden Celsius. In het algemeen kan men zeggen dat het van oktober tot mei in Kalimantan de natte moessontijd is. In de namiddag regent het dan vaak enkele uren zeer plaatselijk, waardoor alles weer opfrist en de temperatuur iets daalt. De meeste regen valt in januari en februari. De droge tijd is van mei tot oktober.

Flora en Fauna

Op Kalimantan is er nog veel van de oorspronkelijke vegetatie te vinden. Je kan de oerwouden ontdekken met de auto maar nog mooier is dit te doen middels een boottocht op één van de vele rivieren.
Het dierenleven is in Kalimantan zeer gevarieerd. Orang-oetans, neusapen, krokodillen, de meterslange koningscobra en diverse vogelsoorten waaronder de kleurrijke neushoornvogel komen voor op Kalimantan. Voor de kust van Kalimantan is een prachtige onderwater wereld te vinden met schildpadden, rif haaien en barracuda’s.

Bevolking

Kalimantan is dunbevolkt met ongeveer 16 miljoen inwoners. 
Langs de kust wonen vooral islamitische Maleiers maar ook veel Javanen en Chinezen. het binnenland wordt vooral bewoond door de , voornamelijk, Christelijke Dayaks en de Punan, nomadische jagers die door het oerwoud trekken.

Over Bersama Travel

 Flexibel en voordelig reizen door Zuidoost Azië en Zuid Korea waarbij een hoge mate van “maatwerk” gerealiseerd kan worden met de zekerheid van transport en logies. Voor bijna elk budget hebben wij een oplossing.

Volg Bersama Travel op social media

Bersama Travel

Buigeind 9, 5685 DN Best

M. 06 82 32 81 08
E-mail: info@bersama.nl