28 daagse Rondreis Java en Bali

Reizen die Bersama Travel samenstelt zijn iedere keer weer uniek. De reizen zijn namelijk opgesteld volgens uw wensen en behoeften. Om toch een idee te geven wat er mogelijk is hebben we een aantal voorbeeld pakketten samengesteld.

Java is het hoofdeiland van Indonesië. Het eiland is drie keer zo groot als Nederland en heeft ruim 160 miljoen inwoners en is daarmee het dichtstbevolkte eiland van Indonesië. Op Java vindt u de belangrijkste steden van het land: de hectische hoofdstad Jakarta, het “Nederlandse” Bandung, en de Culturele hoofdstad van Indonesië Jogjakarta. Maar Java is ook het eiland van de wonderbaarlijke Borobudur maar ook van een gordel van vulkanen zoals de Merapi en de Bromo. 

Bali is het toeristische eiland van de kleine eilanden. Velen trekken naar de kusten van Kuta, Sanur, Nusa Dua, Lovina en Candidasa waar het lekker vertoeven is. De ware schoonheid van Bali ligt eigenlijk in het binnenland met de vriendelijke mensen, ceremonieën, tempels en uitzichten.

BERSAMA TRAVEL heeft de twee eilanden gecombineerd in een schitterende 28 daagse rondreis waarbij u versteld zult staan van de schoonheid en diversiteit die Indonesië te bieden heeft. Deze rondreis is door BERSAMA TRAVEL als volgt ingevuld:

DAG 1: Aankomst in Jakarta transfer naar Bogor

Aankomst in Jakarta en ontvangst door uw chauffeur en gids. Vanaf het vliegveld gaan we dwars door Jakarta naar Bogor voor de overnachting. In het Hotel kunt u daarna bijkomen bij het zwembad van reis en de onvermijdelijke jetlag.

DAG 2: Bogor

Vandaag beginnen we met een Kampong tour vanuit het Hotel. Onder begeleiding van een gids maakt u kennis met het leven in een dorp aan de andere kant van de rivier achter het Hotel. Zie hoe de lokale bevolking leer en stoffen bewerkt en maak kennis met de typische Indonesische kruiden. s ‘Middags bezoeken we de beroemde botanische tuin van Bogor.

DAG 3: Bogor-Bandung

Na het ontbijt vertrekken we naar Bandung via de Puncak pas. Onderweg ziet u waar deze pas zo bekend om staat namelijk thee plantages. Boven op de top van de Puncak pas kunt u lunchen met bitterballen, poffertjes maar ook heerlijke Indonesische gerechten. We vervolgen onze reis naar Bandung waar we in loop van de middag aankomen bij uw Hotel.

DAG 4: Bandung

Vandaag brengen we een bezoek aan een theeplantage in Lembang. Hier kunt u naast de plantage ook een nog werkende fabriek bekijken waar het proces van begin tot eind is te volgen.  Na de lunch in Bandung kunt u op eigen gelegenheid de belangrijkste winkelstraat van Bandung: de Jalan Braga bezoeken. Aan het eind van de middag bezoeken we de Angklung voorstelling van Mang Ujo.

DAG 5: Bandung

Vandaag gaan we naar de Pasir Putih, een werkende vulkaan in de buurt van Bandung. s ‘Middags brengen we een bezoek aan Ciater waar u kunt zwemmen in de warmwater bronnen met een temperatuur van +/- 45 graden.

DAG 6: Bandung-Garut

Vandaag maken we een mooie tocht van Bandung naar Garut. Onderweg maken we een stop in Kampong Naga. Dit traditionele dorp, waar de bewoners nog leven zoals in de oudheid, is werkelijk schitterend gelegen. U overnacht in Garut in een hotel gelegen aan het water in een kamer met vulkanisch badwater.

DAG 7: Garut-Pangandaran

Vandaag een rustige rit naar Pangandaran. Pangandaran is een kustplaats waarvan de stranden als de beste van Java worden beschouwd. In de vissershaven is het heerlijk vis eten. 

DAG 8: Pangandaran

Vandaag maken we een tour door de Green Canyon. De Green Canyon is een absolute must to see in Pangandaran. De Green Canyon dankt zijn naam aan het heldere groene water van de rivier en het vele mos wat aan de klif groeit. Vergeet je badkleding niet mee te nemen want eenmaal in de canyon mag je het water in.  

DAG 9: Pangandaran-Baturaden

De rit van vandaag brengt u naar Baturaden een dorpje aan de voet van de Slamet Vulkaan. Door de hoge ligging is het hier heerlijk koel. In de omgeving van Baturaden zijn verschillende heet water bronnen te vinden met een geneeskundige werking.

Dag 10: Baturaden

Vandaag gaat u met een Nederlandstalige gids de bergen van Baturaden in. Na een stevige wandeling komen we bij de warmwaterbronnen. Hier kunt u gebruik maken van een geneeskrachtig modderbad. Laat u van top tot teen insmeren met de vulkanische modder, na afloop spoelt u zich af onder een warme waterval. 

DAG 11: Baturaden-Borobudur

Vandaag vroeg uit de veren, na het ontbijt gaan we naar het Diëng Plateau. Het Diengplateau of Diëng is een moerassig plateau binnen een caldera van het Dieng-vulkaancomplex op Midden-Java in Indonesië. Het plateau ligt gemiddeld op 2.300 meter hoogte. Op dit plateau, waar ook nog veel vulkanische activiteit zichtbaar is, bevinden zich acht Hindoeïstische tempels. Het plateau is bet best vroeg in de ochtend te bezoeken. Als gevolg van de hoge ligging verdwijnt het plateau in de wolken eind van de ochtend. Na bezoek aan het Diëng Plateau gaan we door naar de Borobudur één van de zeven wereldwonderen. We verblijven in een Hotel in de buurt van de Borobudur.

DAG 12: Borobudur-Yogjakarta

Voor of meteen naar het ontbijt bezoek aan de Borobudur. Vroeg in de ochtend is nog niet zo warm en nog rustig. De Borobudur is een boeddhistische tempel uit de9e eeuw NC. Het bouwwerk geld als een van de zeven wereldwonderen en een bezoek meer dan waard. Na de Borobudur vervolgen we onze reis naar Yogjakarta, het culturele hart van Indonesië. 

DAG 13 en 14: Yogjakarta

Yogjakarta heeft veel te bieden voor elk wat wils. Breng een bezoek aan de Kraton, het paleis van de Sultan. Of een bezoek aan de Prambanan, een hindoeïstisch tempelcomplex. In Yogjakarta vindt u veel zilversmeden, batikwerkplaatsen en veel leuke winkeltjes. Ga s ‘avonds naar het Ramayana ballet bij de Prambanan, eventueel in combinatie met een openlucht diner.  Kortom u zult in Yogjakarta ogen te kort komen.

DAG 15: Yogjakarta-Sarangan

Na een vroeg ontbijt via Solo naar Sarangan. Het wordt een lange rit door het gebergte met steile afdalingen en mooie vergezichten. Overnachting boven op de berg.

Dag 16:Sarangan-Surabaya

Door het berggebied naar Surabaya. Surabaya is de tweede stad van Indonesië. Na Jakarta is dit de belangrijkste havenstad van het land. Overnachting in een hotel in het centrum.

Dag 17:Surabaya

Een dag om vrij te besteden in Surabaya. Rust lekker uit aan de rand van het zwembad van je hotel, of breng een bezoek aan de traditionele haven Kalimas, of bezoek één van de vele Chinese tempels of ga winkelen in Tunjungan Plaza het grootste winkelcentrum van Oost-Java.

Dag 18:Surabaya-Kalibaru

Een mooie rit naar Kalibaru. Overnachting in een rustig resort met uitzicht op de bergen. Breng in Kalibaru een bezoek aan de plantage van Ibu Harnik en krijg van haar een Nederlands talige rondleiding waarbij de kruiden uit je keukenkaste aan de bomen en struiken ziet groeien.

Dag 19:Kalibaru-Pemuteran (Bali)

Vroeg vertrek naar Banyuwangi voor de veerboot naar Bali. Chauffeur brengt u naar Lovina waar u een hotel heeft aan het zwarte strand. Uw chauffeur en gids nemen hier afscheid en gaan terug naar Java.

Dag 20 tot en met 23:Pemuteran

Uitrusten aan het strand. Eventueel kan je vroeg in de ochtend met een bootje de zee op om de Dolfijnen te spotten

Dag 24 tot en met 27:Pemuteran-Kuta

Van Pemuteran, via het Balinese hooggebergte, door het Alas Kedaton apenbos, via de Mengwi tempel naar Kuta. Veblijf in een Hotel vlak bij het strand. In Kuta zijn veel winkeltjes en restaurantjes om de laatste dagen in Indonesië mee te vullen.

Dag 28:Terug naar Nederland

Uw chauffeur komt u op tijd ophalen voor uw terugvlucht naar Nederland.

 

Over Bersama Travel

 Flexibel en voordelig reizen door Zuidoost Azië en Zuid Korea waarbij een hoge mate van “maatwerk” gerealiseerd kan worden met de zekerheid van transport en logies. Voor bijna elk budget hebben wij een oplossing.

Volg Bersama Travel op social media

Bersama Travel

Buigeind 9, 5685 DN Best

M. 06 82 32 81 08
E-mail: info@bersama.nl