Thailand, het land van de eeuwige glimlach

 

Het weelderige tropische Thailand biedt reizigers zeer uiteenlopende culturele en zintuigelijke indrukken. Je vindt er sporen van eeuwenoude culturen, een overvloedige natuur en honderden kilometers van de mooiste zandstranden. Thailand is een belevenis op zich van de paradijselijke stranden in het zuiden tot aan de  het oerwoud en de inheemse bevolking van het noorden.

Toeristen visum

Voor een verblijf korter dan 30 dagen kunt u volstaan met een “Visum on Arrival” welke u bij binnenkomst in Thailand bij de immigratie kosteloos krijgt uitgereikt. Dit visum kan worden verlengd tot maximaal 60 dagen. Denkt u hierbij wel aan dat uw paspoort bij het verlaten van Thailand nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Als u langer dan 30 dagen wilt blijven kunt u een visum aanvragen bij de Thaise Ambassade in den Haag.  

Gezond op reis

 Voor Thailand is het maken van een afspraak voor een persoonlijk gezond op reis advies bij de GGD of huisarts aanbevolen. 

Reizen naar Thailand vanaf 1 mei 2022

De kleurcode van het reisadvies voor Thailand is voor het grootste deel geel met een deel oranje en rood. De maatregelen om Thailand in te reizen zijn soepeler voor volledig gevaccineerde reizigers dan voor niet-volledig gevaccineerde reizigers. Op onze nieuwspagina vertellen wij u aan welke voorwaarden u moet voldoen

Klimaat

Thailand heeft een tropisch moesson klimaat, temperaturen ligt overdag vrijwel het hele jaar rond de 30 graden. In de hoger gelegen gebieden kan het koeler zijn. Je zult in Thailand te maken krijgen met tropische omstandigheden waardoor felle zon soms wordt afgewisseld met flinke regen en/of onweersbuien. Tijdens de moesonperiode, welke loopt van midden juni tot en november, neemt het aantal neerslagdagen en de intensiteit van de regenbuien toe. Het zuidelijk schiereiland van Thailand heeft een eigen klimaat met neerslaghoeveelheden die vrij regelmatig over het jaar zijn verdeeld, maar in totaal valt er meer neerslag dan in de rest van het land; de meeste regen valt in oktober en november.
Op het eiland Phuket regent het voornamelijk in mei-juni en op het eiland Ko Samui in oktober-november, vaak gepaard gaand met hevige stormen.
Januari, november en december zijn de beste maanden om naar Noord-Thailand te reizen. Januari, februari, maart, april, november en december zijn de beste maanden om naar Midden-Thailand te reizen. Januari, februari, maart en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Thailand te reizen. Hiermee vermijdt u de hete zomerperiode met veel neerslag.

Munteenheid

De munteenheid van Thailand is de Baht. Voor de actuele wisselkoers kunt u kijken op: http://www1.oanda.com/currency/converter/ .Het geld wisselen in Thailand is over het algemeen jet voordeligst als u contante Euro’s (met voorkeur biljetten van € 100) inwisselt bij een wisselkantoor of Bank. Het is hierbij verstandig om een aantal kantoren te vergelijken dit kan soms een verschil maken. Als u bij aankomst op Suvarnabhumi geld wilt wisselen kunt u het beste naar onderste verdieping gaan (daar waar de Airport Link vertrekt) hier bevinden zich, naast de ticketverkoop van de Airport Link, diverse wisselkantoren. Een rondje lopen kan erg voordelig uitpakken. U heeft bij het wisselen van geld altijd uw (kopie) paspoort nodig.

Daarnaast kunt u in Thailand met uw Nederlandse/Belgische bankpas/creditkaart bij bijna elke geldautomaat pinnen, zorgt u er wel voor dat uw bankpasje is vrijgegeven voor opnames in Azië. 

Tijdverschil

Het tijdsverschil met Thailand is 5 uur. Tijdens de wintertijd komt er 1 uur bij. 

Elektriciteit

In Thailand geldt een netspanning van 220V. Stopcontacten zijn ook geschikt voor het gebruik van Nederlandse stekker. Denk aan het meenemen van een verdeelstekkerdoos omdat er in veel hotelkamers maar een beperkt aantal vrije stekkerdozen beschikbaar zijn.

 

Over Bersama Travel

Flexibel en voordelig reizen door Zuidoost-Azië en Zuid Korea waarbij een hoge mate van “maatwerk” gerealiseerd kan worden met de zekerheid van transport en logies. Voor bijna elk budget hebben wij een oplossing.

 

 

Volg Bersama Travel op social media

Buigeind 9, 5685 DN Best
M. 06 82 32 81 08
E-mail: info@bersama.nl