21 Daagse reis van Medan naar Palembang

Reizen die Bersama Travel samenstelt zijn iedere keer weer uniek. De reizen zijn namelijk opgesteld volgens uw wensen en behoeften. Om toch een idee te geven wat er mogelijk is hebben we een aantal voorbeeld pakketten samengesteld.

Sumatra is het 2e grootste eiland van de Republiek Indonesië en staat op de 4e plaats van het aantal toeristen. De regio heeft een buitengewoon panorama, met dicht begroeide regenwouden; weelderige vegetatie; woeste rivieren; prachtige watervallen; stille witte zandstranden en uitgestrekte oude meren.

BERSAMA TRAVEL heeft op dit schitterende eiland diverse tours samengesteld. Tijdens deze 21 daagse reis krijgt u de kans om op een ontspannen wijze Sumatra van Noord naar Zuid te doorkruisen. U wordt  geconfronteerd met de werkelijk unieke Flora en Fauna en diversiteit die Sumatra te bieden heeft. Deze rondreis is door BERSAMA TRAVEL als volgt ingevuld:

DAG 1: Aankomst in Medan

Na aankomst transfer naar het hotel. Uitrusten en lekker luieren.

DAG 2: Medan stadtour

Na het ontbijt een stadstour met bezoek aan het Sultans Paleis, de Grote Moskee, de Chinese Tempel en het Kesawan Gebied, het oude centrum van de stad Medan met zijn koloniale gebouwen zoals het oude postkantoor en het gebouw van de Javaanse Bank. Daarna terug naar het hotel.

DAG 3: Medan – Bukit Lawang

Na het ontbijt in uw hotel in Medan vertrek naar Bukit Lawang, onderweg wordt gestopt bij rubber en olieplantages. Bij aankomst inchecken en daarna de rest van de dag vrij te besteden.

DAG 4: Bukit Lawang – Brastagi

Na het ontbijt de jungle in, waarbij met een traditionele kano de rivier overgestoken wordt, naar de Orang Oetang voederplaats. Na het voeden verder de jungle in om meerdere Orang Oetans, langstaart Makaken, Zwarte Gibbons, Leguanen enz. in hun natuurlijke habitat te zien. In de middag vertrek naar Brastagi met een stop bij de Sembahe rivier en de Sikukilap watervallen.

DAG 5: Brastagi Tour

Vandaag een stadstour in Brastagi, tevens een bezoek aan een traditioneel Batak Karo dorp in Peceren, een fruitmarkt, de Lau Debuk-Debuk warmwaterbronnen en Gundaling Hill. s ‘Avonds wordt u een Indonesisch diner aangeboden.

DAG 6: Brastagi – Samosir

Na het ontbijt rijdt u naar Parapat, onderweg bezoekt u een traditioneel Karo  Batak dorp in Dokan, de Sipiso-piso waterval , Rumah Bolon (z.g. Long House) het oude paleis van de Batak Simalungun en Simarjarunjung koningen, en een prachtig vergezicht over het Tobameer. Bij aankomst in Parapat de oversteek met de veerboot naar het eiland Samosir. Op Samosir eiland inchecken in het hotel.

DAG 7: Samosir Excursie

Vandaag onder begeleiding van een gids een excursie over het eiland Samosir waar een bezoek wordt gebracht aan traditionele Batak dorpen:
• Ambarita: Oude stenen tafels en stoelen, de vergaderplaats van de Siallagan koningen.
• Simanindo: Batak museum en traditionele Batak Toba dansen.
• Pangururan: Een prachtig vergezicht over het Tobameer en de warmwaterbronnen.
• Tomok: Oude stenen graven van de Sidabutar koningen.
Onderweg kan men de dagelijkse bezigheden zien van de lokale bevolking zoals handweven, rijstveld bewerking en een bezoek aan een school. Indien mogelijk, een traditioneel huwelijk en/of begrafenis mee te maken. Of naar de top van de Samosir heuvels naar het Sidahoni meer.

DAG 8: Samosir – Sipirok

Met de veerboot terug naar Parapat en dan met de auto naar Sipirok. Onderweg wordt gestopt bij ananas-, kruidnagel- en koffieplantages en tevens een bezoek aan de traditionele markt in Balige Sigur-gur en de Sipoholon heetwaterbronnen. Voor aankomst in Sipirok een wandeling langs de Sarulla rivier en de rijstvelden. In Sipirok check in in het hotel.

DAG 9: Sipirok – Bukittinggi

We verlaten Sipirok voor de reis naar Bukittinggi. We passeren het tropisch oerbos van Rimba Panti en stoppen bij een klapperplantage waar de apen de kokosnoten van de boom plukken. Ook wordt gestopt bij peper-, vanille-, kardemom- en kaneelplantages. Bij Bonjol passeren we de evenaar. In de namiddag aankomst in Bukittinggi de charmante hoofdstad van Minangkabau.

DAG 10: Bukittinggi Minangkabau tour

Na het ontbijt vertrek naar Batu Sangkar via Tabek Patah, onderweg een stop in Rao-Rao voor een bezoek aan een traditioneel Minangkabau dorp en om traditionele koffiebranderijen te zien. In Batu Sangkar rijden we naar Pagaruyung voor een bezoek aan het paleis van de Minangkabau koningen. In de namiddag terug naar Bukittingi via Padang Panjang met een stop in Pandai Sikat het traditionele hand weverij en houtbewerking dorp.

DAG 11: Stadtour Bukittinggi 

Na het ontbijt naar Bukittingi voor een stadstour met een stop bij de Ngarai Sianok, de Japanse tunnels, Fort de Kock, het Museum en de markt met de beroemde klokkentoren de Jam Gadang. Op de markt gaat u de ingrediënten voor de avondmaaltijd inkopen. Dit om te ervaren hoe het op een Indonesische markt werkt met afdingen en de naam van allerlei kruiden en groenten kennis te maken. Deze ingrediënten worden meegenomen naar een Indonesische familie waar m.b.v. de vrouw des huizes de maaltijd wordt gekookt en daarvan samen te genieten.

DAG 12: Bukittinggi – Bangko

Na het ontbijt vertrek naar Bangko via het Singkarak meer, de rivier Sungai Dareh, de tropische regenwouden en het stadje Muara Bungo. Bij aankomst in Bangko check in in het hotel.

DAG 13: Bangko – Kubu volk

Een rit van +/- 2 uur naar het Bukit Belas Nationaal Park voor een bezoek aan het, diep in de jungle wonende, primitieve Kubu volk. U ziet en ervaart hoe dit nomadenvolk leeft en in hun dagelijkse behoefte voorziet door jagen op wild, vissen in de rivier en fruit oogsten in de jungle. In de namiddag terug naar het hotel.

DAG 14: Bangko – Lubuk Linggau

Na het ontbijt vertrek naar Lubuk Linggau via Surolangun. Onderweg stoppen we bij de Surolangun rivier waar we de plaatselijke bevolking bezig zien met hun dagelijkse werkzaamheden. Na aankomst in Lubuk Linggau check in in het hotel.

DAG 15: Lubuk Linggau – Bengkulu

Vandaag vertrek naar Bengkulu met een stop in het dorp Curup en in de jungle om de Raflesia bloem te bewonderen. (Dit is alleen mogelijk als de bloem bloeit). In de middag aankomst in Bengkulu en check in in het hotel.

DAG 16: Stadtour Bengkulu

Vandaag een stadstour met bezoeken aan het oude Fort Marlborough, het huis van de voormalig president Soekarno, het marktmuseum en het Panjang en Nala strand

DAG 17: Bengkulu – Lahat

Na het ontbijt zet u de  de reis voort naar Lahat. Onderweg brengt u een bezoek aan het gebied Pagar Alam, een traditionele markt, plantages en megaliet stenen. Tevens mooie vergezichten op de Dempo berg met z’n theeplantages. In de late middag aankomst in Lahat en check in in het hotel

DAG 18: Lahat – Palembang

Na het ontbijt vertrek naar Palembang. Stops worden gemaakt bij Muara Enim en Prabumulih, het oliewingebied van Zuid-Sumatra, reeds gestart door de Nederlanders in de koloniale tijd. In de late middag aankomst in Palembang en check in in het hotel.

DAG 19: Palembang Tour

Een fijne dag voor een stadstour in Palembang met bezoeken aan de Ampera brug, een zeer lange brug over de Musi rivier, het Sultan Mahmud Badarudin Museum, de markt en een traditioneel huis: Rumah Bari.

DAG 20: Musi rivier Tour

Na het ontbijt maakt u met een traditionele motorboot een excursie over de Musi rivier met de drijvende huizen en een bezoek aan het Kemaro eiland. In de namiddag terug naar het hotel.

DAG 21: Palembang – vliegveld

Na het ontbijt relaxen tot het tijd wordt voor vertrek naar het vliegveld voor de volgende bestemming.

Over Bersama Travel

 Flexibel en voordelig reizen door Zuidoost Azië en Zuid Korea waarbij een hoge mate van “maatwerk” gerealiseerd kan worden met de zekerheid van transport en logies. Voor bijna elk budget hebben wij een oplossing.

Volg Bersama Travel op social media

Bersama Travel

Buigeind 9, 5685 DN Best

M. 06 82 32 81 08
E-mail: info@bersama.nl