9 dagen Noord-Sumatra tour

Reizen die Bersama Travel samenstelt zijn iedere keer weer uniek. De reizen zijn namelijk opgesteld volgens uw wensen en behoeften. Om toch een idee te geven wat er mogelijk is hebben we een aantal voorbeeld pakketten samengesteld.

Sumatra is het 2e grootste eiland van de Republiek Indonesië en staat op de 4e plaats van het aantal toeristen. De regio heeft een buitengewoon panorama, met dicht begroeide regenwouden; weelderige vegetatie; woeste rivieren; prachtige watervallen; stille witte zandstranden en uitgestrekte oude meren.

BERSAMA TRAVEL heeft op dit schitterende eiland diverse tours samengesteld. Tijdens deze 9 daagse  avontuurlijke reis wordt u geconfronteerd met de werkelijk unieke Flora, Fauna en cultuur die Noord-Sumatra te bieden heeft. Deze rondreis is door BERSAMA TRAVEL als volgt ingevuld:

DAG 1: Aankomst in Medan

Na aankomst transfer naar het hotel. Uitrusten, aan het zwembad en lekker luieren. De rest van de dag vrij te besteden.

DAG 2: Medan – Tangkahan

Na het ontbijt een stadstour met bezoek aan het Sultan Paleis, de Grote Moskee, de Chinese Tempel en het Kesawan Gebied, het oude centrum van de stad Medan, daarna door naar Tangkahan via Binjai en Batang Serangan. In de namiddag aankomst in Tangkahan (deel van het Leuser Nationaal Park) check in in het eenvoudige maar schone hotel Mega Inn. De verdere middag vrij om te wandelen in de mooie omgeving of naar de rivier waar regelmatig de olifanten worden gewassen.

DAG 3: Olifanten en Rivier safari

Na het ontbijt wandelen we naar het olifanten station om samen met de Mahout de olifanten te wassen en voeren. Nadat je de olifanten hebt gevoed dobber je met een grote autoband de rivier omlaag en stopt bij de Fantastische ‘Buluh-waterval’. Hier kun je genieten van de waterval en een natuur douche nemen, zonnebaden en zwemmen in de rivier. Niet te vergeten genieten van een picknicklunch op het strand van de rivier. In de middag bij aankomst in het dorp kunt u de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking zien en een praatje maken. Daarna te voet terug naar het hotel. U kunt uitrusten of een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen en de waterval in de buurt het hotel.

DAG 4: Tangkahan – Bukit Lawang

Na het ontbijt in vertrek naar Bukit Lawang per motorfiets of Jeep, onderweg wordt gestopt bij rubber en olieplantages. Bij aankomst inchecken en daarna de rest van de dag vrij te besteden.

DAG 5: Bukit Lawang Trekking

Na het ontbijt wandelen we naar de jungle voor een jungle tracking. U gaat de natuur van het Leuser National Park verkennen met hun flora en fauna. Het is mogelijk om Orang Oetan  en ander soorten dieren zoals Thomas blad apen, lang staart makaken, de zwarte gibbon  en andere soorten te zien in hun eigen leefgebied in het tropisch regenwoud. Deze Trekking duurt ongeveer 3 uur daarna terug naar het hotel. Rest van de vrij om op eigen gelegenheid te genieten van de natuur van Bukit Lawang, waar je ook kunt wandelen naar het dorp rond het hotel.

DAG 6: Bukit Lawang – Brastagi

Na een vroeg ontbijt vertrek, via Medan, naar Brastagi. In Medan een bezoek aan het Sultan Deli Paleis; de grote Moskee en de oude stad van Kesawan. De facultatieve lunch wordt genoten in een lokaal restaurant voor vertrek naar Berastagi, met een stop in een Batak dorpje in Peceren, en een fruitmarkt. Laat in de middag inchecken in het hotel.

DAG 7: Brastagi -Samosir

Vandaag de transfer naar Parapat met onderweg bezoek aan de Sipiso-Piso waterval, Rumah Bolon (z.g. Long House) het oude paleis van de Batak Simalungun en Simarjarunjung koningen, en een prachtig vergezicht over het Tobameer. Bij aankomst in Parapat de oversteek met de veerboot naar het eiland Samosir.

DAG 8: Samosir Excursie 

Vandaag onder begeleiding van een gids een excursie over het eiland Samosir waar een bezoek wordt gebracht aan traditionele Batak dorpen:
• Ambarita: Oude stenen tafels en stoelen, de vergaderplaats van de Siallagan koningen.
• Simanindo: Batak museum en traditionele Batak Toba dansen.
• Pangururan: Een prachtig vergezicht over het Tobameer en de warmwaterbronnen.
• Tomok: Oude stenen graven van de Sidabutar koningen.
Onderweg kan men de dagelijkse bezigheden zien van de lokale bevolking zoals handweven, rijstveld bewerking en een bezoek aan een school. Indien mogelijk, een traditioneel huwelijk en/of begrafenis mee te maken. Of naar de top van de Samosir heuvels naar het Sidahoni meer. In de namiddag terug naar het hotel.

DAG 9: Samosir – Medan Vliegveld

Na het ontbijt terug naar Medan via Pematang Siantar en Tebingtinggi. Onderweg wordt nog gestopt bij ananas-, kruidnagel- en koffieplantages. De rit zal ongeveer 4 uur duren. Na aankomst in Medan direct naar het vliegveld voor uw volgende bestemming.

Over Bersama Travel

 Flexibel en voordelig reizen door Zuidoost Azië en Zuid Korea waarbij een hoge mate van “maatwerk” gerealiseerd kan worden met de zekerheid van transport en logies. Voor bijna elk budget hebben wij een oplossing.

Volg Bersama Travel op social media

Bersama Travel

Buigeind 9, 5685 DN Best

M. 06 82 32 81 08
E-mail: info@bersama.nl