10 dagen Bali “Overland”

 

Reizen die Bersama Travel samenstelt zijn iedere keer weer uniek. De reizen zijn namelijk opgesteld volgens uw wensen en behoeften. Om toch een idee te geven wat er mogelijk is hebben we een aantal voorbeeld pakketten samengesteld om u een idee tegen wat er mogelijk zou zijn.

Bali is het toeristische eiland van de kleine eilanden. Velen trekken naar de kusten van Kuta, Sanur, Nusa Dua, Lovina en Candidasa waar het lekker vertoeven is. De ware schoonheid van Bali ligt eigenlijk in het binnenland met de vriendelijke mensen, ceremonieën, tempels en uitzichten.
BERSAMA TRAVEL heeft de twee elementen proberen te combineren door een Overland-tour aan te bieden. Deze transfer tours onder begeleiding van een, naar keuze, Nederlands of Engelssprekende gids. Een voorbeeld van een “Overland” waarbij veel toeristische gebieden worden bezocht is door BERSAMA TRAVEL als volgt ingevuld:

DAG 1 en 2: Ubud

Aankomst in Denpasar en transfer naar Ubud, waar een ruime keuze is aan hotels.
Dag 2: vrij te besteden naar eigen gelegenheid.
Ubud is een plaats in het centrum van het eiland Bali en wordt beschouwd als het culture centrum van het eiland. Dat deze benaming terecht is zie je bij de vele dans en muziekvoorstellingen in Ubud, maar ook in de diverse galerieën voor houtsnijwerk of schilderijen. In de omgeving van Ubud is ook veel natuur te aanschouwen, natuurlijk het beroemde Apenbos maar ook de diverse rijstvelden die tot de spectaculairste van Indonesië behoren. Huur eens een Fiets en trek de omgeving in, je zult verrast worden door de schoonheid van het landschap.

DAG 3 en 4: Amed

Transfer tour naar Amed via Mas in deze plaats wordt het houtsnijwerk werkplaatsen bezocht. De tocht gaat verder via Goa Gajah, Klungkung, Tenganan en Tirtagangga. De reizigers hebben alle tijd om deze bezienswaardigheden uitgebreid te bewonderen.
Dag 4: vrij te besteden naar eigen gelegenheid.
Amed ligt op ongeveer 3 uur rijden van Ubud aan de Oostkust van Bali. Het strand is er grijs en rotsachtig maar waar het Amed om gaat ligt vlak voor de kust. Hier vindt u de prachtigste koralen wat Amed perfect maakt voor duiken maar ook snorkelen.

DAG 5 en 6: Pemuteran

Transfer tour naar Pemuteran. Onderweg worden de volgende plaatsen bezocht: als Kedaton, Besakih tempel, Kintamani, Pura Beji tempel.
Dag 6: vrij te besteden naar eigen gelegenheid.
Pemuteran ligt in het uiterste noordwesten van Bali. Voor de kust van Pemuteran is een kunstmatig rif aangelegd een ideale plek om te duiken of te snorkelen.
Vlak bij Pemuteran vindt u ook het project Penyu, een opvangcentrum voor zeeschildpadden. Door de non-profit organisatie Reef Seen worden eieren van zeeschildpadden opgekocht bij de lokale bevolking. Nadat deze zijn uitgebroed worden de babyschildpadden weer vrijgelaten in zee om, als alles meezit, na jaren weer terug te keren om zelf de eieren op het strand te komen leggen.

DAG 7 en 8: Belimbing

Transfer tour naar Belimbing. Via het hooggebergte gaat vandaag de tocht via Pupuan naar Munduk, waar de rijstvelden in vol ornaat staan en de Tegala rivier waar wildwater rafting spectaculair bedreven wordt. Tevens de Ulun Danu tempel en een lokale markt in Bedugul.
Dag 8: wordt een trektocht aangeboden waarbij de gasten de bevolking bezoeken en daar wat drinken en eten. De mogelijkheid wordt ook aangeboden om een kookles te volgen.

DAG 9 en 10: Terug naar de kust

Transfer tour naar de kust. Eerst een tocht door de omgeving en dan naar Sanur, Kuta, Nusa Dua of elders. En zal getracht worden om de zonsondergang te bewonderen in Tanah Lot. Buiten deze transfer tours zijn individuele tours ook mogelijk voor hiking, cycling, enz.

Over Bersama Travel

Flexibel en voordelig reizen door Zuidoost-Azië en Zuid Korea waarbij een hoge mate van “maatwerk” gerealiseerd kan worden met de zekerheid van transport en logies. Voor bijna elk budget hebben wij een oplossing.

 

 

Volg Bersama Travel op social media

Buigeind 9, 5685 DN Best
M. 06 82 32 81 08
E-mail: info@bersama.nl