14 Daagse reis door Noord en Midden Sumatra

Reizen die Bersama Travel samenstelt zijn iedere keer weer uniek. De reizen zijn namelijk opgesteld volgens uw wensen en behoeften. Om toch een idee te geven wat er mogelijk is hebben we een aantal voorbeeld pakketten samengesteld.

Sumatra is het 2e grootste eiland van de Republiek Indonesië en staat op de 4e plaats van het aantal toeristen. De regio heeft een buitengewoon panorama, met dicht begroeide regenwouden; weelderige vegetatie; woeste rivieren; prachtige watervallen; stille witte zandstranden en uitgestrekte oude meren.

BERSAMA TRAVEL heeft op dit schitterende eiland diverse tours samengesteld. Tijdens deze 14 daagse reis wordt u geconfronteerd met de werkelijk unieke Flora en Fauna en diversiteit die Sumatra te bieden heeft. Deze rondreis is door BERSAMA TRAVEL als volgt ingevuld:

DAG 1: Aankomst in Medan

Na aankomst transfer naar het hotel. In de namiddag een stadstour met bezoek aan het Sultans Paleis, de Grote Moskee, de Chinese Tempel en het Kesawan Gebied, het oude centrum van de stad Medan. Daarna terug naar het hotel.

DAG 2: Medan – Bukit Lawang

Na het ontbijt in uw hotel in Medan vertrek naar Bukit Lawang, onderweg wordt gestopt bij rubber en olieplantages. Bij aankomst inchecken en daarna de rest van de dag vrij te besteden.

DAG 3: Bukit Lawang Trekking

Na het ontbijt wandelen we naar de jungle voor een jungle tracking. U gaat de natuur van het Leuser National Park verkennen met hun flora en fauna. Het is mogelijk om Orang Oetan  en ander soorten dieren zoals Thomas blad apen, lang staart makaken, de zwarte gibbon  en andere soorten te zien in hun eigen leefgebied in het tropisch regenwoud. Deze Trekking duurt ongeveer 3 uur daarna terug naar het hotel. Rest van de vrij om op eigen gelegenheid te genieten van de natuur van Bukit Lawang, waar je ook kunt wandelen naar het dorp rond het hotel.

DAG 4: Bukit Lawang – Brastagi

Na het ontbijt rijdt u naar Brastagi, onderweg stopt u bij de rivier de Sembahe, passeert u de Sibolangit. In Brastagi bezoek aan het Lhumbini Park met zijn kopie van de Shwedagon-pagode, de fruitmarkt en de Gundaling Hill. In de middag inchecken in het hotel. 

DAG 5: Beklimming van de Sibayak vulkaan

Een heel vroeg ontbijt en dan de rit naar de flank van de Sibayak vulkaan waarna de klim wordt gemaakt naar de vulkaan. In de middag aankomst op de top waar na een welverdiende stop, via een andere route, de terugtocht naar Brastagi wordt gemaakt. In Lau Debuk-Debuk kan in de heetwaterbronnen worden gezwommen, daarna met de auto naar het hotel.

DAG 5: Brastagi – Samosir

Na het ontbijt rijdt u naar Parapat, onderweg bezoekt u een traditioneel Karo  Batak dorp in Dokan, de Sipiso-piso waterval , Rumah Bolon (z.g. Long House) het oude paleis van de Batak Simalungun en Simarjarunjung koningen, en een prachtig vergezicht over het Tobameer. Bij aankomst in Parapat de oversteek met de veerboot naar het eiland Samosir. Op Samosir eiland inchecken in het hotel.

DAG 7: Samosir Excursie

Vandaag onder begeleiding van een gids een excursie over het eiland Samosir waar een bezoek wordt gebracht aan traditionele Batak dorpen:
• Ambarita: Oude stenen tafels en stoelen, de vergaderplaats van de Siallagan koningen.
• Simanindo: Batak museum en traditionele Batak Toba dansen.
• Pangururan: Een prachtig vergezicht over het Tobameer en de warmwaterbronnen.
• Tomok: Oude stenen graven van de Sidabutar koningen.
Onderweg kan men de dagelijkse bezigheden zien van de lokale bevolking zoals handweven, rijstveld bewerking en een bezoek aan een school. Indien mogelijk, een traditioneel huwelijk en/of begrafenis mee te maken. Of naar de top van de Samosir heuvels naar het Sidahoni meer.

DAG 8: Samosir

Vandaag een vrije dag om te relaxen, lekker te zwemmen, of te zonnen. Ook is er mogelijkheid om een facultatieve boottocht te maken.

DAG 9: Samosir – Sipirok

Met de veerboot terug naar Parapat en dan met de auto via Porsea, Tarutung en Pahae Jae dorp, naar Sipirok. Onderweg wordt gestopt bij ananas, kruidnagel en koffieplantages en tevens een bezoek aan Dolok Tolong voor een prachtig vergezicht over het Tobameer. Een bezoek aan de traditionele markt in Balige Sigur-gur daarna naar de heetwaterbronnen in Tarutung. Voor aankomst in Sipirok een wandeling langs de Sarulla rivier en de rijstvelden. In Sipirok check in in het hotel

DAG 10: Sipirok – Bukittinggi

We verlaten Sipirok voor de reis naar Bukittinggi. We passeren het tropisch oerbos van Rimba Panti en stoppen bij een klapperplantage waar de apen de kokosnoten van de boom plukken. Ook wordt gestopt bij peper-, vanille-, kardemom- en kaneelplantages. Bij Bonjol passeren we de evenaar. In de namiddag aankomst in Bukittinggi de charmante hoofdstad van Minangkabau.

DAG 11: Bukittinggi Minangkabau Tour

Na het ontbijt vertrek naar Batu Sangkar via Tabek Patah, onderweg een stop in Rao-Rao voor een bezoek aan een traditioneel Minangkabau dorp en om traditionele koffie branderijen te zien. In Batu Sangkar rijden we naar Pagaruyung voor een bezoek aan het paleis van de Minangkabau koningen. In de namiddag terug naar Bukittinggi via Padang Panjang met een stop in Pandai Sikat waar we de traditionele hand weverij en houtbewerking zien.

DAG 12: Bukittinggi – Puncak Lawang Trekking in Maninjau

Na het ontbijt naar Puncak Lawang, met een stop in Koto Gadang voor de traditionele zilverbewerking. In Puncak Lawang maken we een wandeling omlaag door de Lawang jungle naar Minjau aan het Maninjau meer. Onderweg een koffiestop bij een traditionele koffiebranderij in de jungle, daarna via de rijstvelden verder. In Maninjau check in in het hotel.

DAG 13: Maninjau

Vrije dag. Gelegenheid tot het maken van een fietstocht rond het meer van Maninjau.

DAG 14: Maninjau – Padang Vliegveld

Na het ontbijt vertrek naar het vliegveld van Padang, via Pariaman, waar de vlucht naar de volgende bestemming op u wacht.

Over Bersama Travel

 Flexibel en voordelig reizen door Zuidoost Azië en Zuid Korea waarbij een hoge mate van “maatwerk” gerealiseerd kan worden met de zekerheid van transport en logies. Voor bijna elk budget hebben wij een oplossing.

Volg Bersama Travel op social media

Bersama Travel

Buigeind 9, 5685 DN Best

M. 06 82 32 81 08
E-mail: info@bersama.nl