6 dagen Bukit Lawang-Tobameer tour

Reizen die Bersama Travel samenstelt zijn iedere keer weer uniek. De reizen zijn namelijk opgesteld volgens uw wensen en behoeften. Om toch een idee te geven wat er mogelijk is hebben we een aantal voorbeeld pakketten samengesteld.

Sumatra is het 2e grootste eiland van de Republiek Indonesië en staat op de 4e plaats van het aantal toeristen. De regio heeft een buitengewoon panorama, met dicht begroeide regenwouden; weelderige vegetatie; woeste rivieren; prachtige watervallen; stille witte zandstranden en uitgestrekte oude meren.

BERSAMA TRAVEL heeft op dit schitterende eiland diverse tours samengesteld. Tijdens deze 6 daagse reis wordt u geconfronteerd met de werkelijk unieke Flora en Fauna die Sumatra te bieden heeft. Deze rondreis is door BERSAMA TRAVEL als volgt ingevuld:

DAG 1: Vertrek naar Bukit Lawang

Na het ontbijt in uw hotel in Medan vertrek naar Bukit Lawang, onderweg wordt gestopt bij rubber en olieplantages. Bij aankomst inchecken en daarna de rest van de dag vrij te besteden.

DAG 2: Gunung Leuser Nationaal Park Trekking

Na het ontbijt de jungle in, waarbij met een traditionele kano de rivier overgestoken wordt, naar de Orang Oetan voederplaats.
Na het voeden verder de jungle in om meerdere Orang Oetan, langstaart Makaken, Zwarte Gibbon, Leguanen enz. in hun natuurlijke habitat te zien. Geniet van de inheemse vogelpracht en de exotische flora en fauna.
Overnachting in een tent aan de rivier. Maaltijden zijn inbegrepen.

DAG 3: Trekking

Na het ontbijt een verdere verkenning van de jungle. De gids zal u begeleiden en proberen wilde dieren te “spotten”. In de middag terug naar het hotel.

DAG 4: Bukit Lawang – Samosir

Vandaag de transfer naar Parapat, via Tebingtinggi, onderweg bezoek aan rubber-, cacao- en palmolie plantages. En een prachtig vergezicht over het Tobameer. Bij aankomst in Parapat de oversteek met de veerboot naar het eiland Samosir.
Hotel check in.

DAG 5: Samosir Excursie – Brastagi

Vandaag onder begeleiding van een gids een excursie over het eiland Samosir waar een bezoek wordt gebracht aan traditionele Batak dorpen:
• Ambarita: Oude stenen tafels en stoelen, de vergaderplaats van de Siallagan koningen.
• Simanindo: Batak museum en traditionele Batak Toba dansen.
• Pangururan: Een prachtig vergezicht over het Tobameer en de warmwaterbronnen.
• Tomok: Oude stenen graven van de Sidabutar koningen.
Onderweg kan men de dagelijkse bezigheden zien van de lokale bevolking zoals handweven, rijstveld bewerking en een bezoek aan een school. Indien mogelijk, een traditioneel huwelijk en/of begrafenis mee te maken.
Daarna naar Parapat en op weg naar Brastagi een stop bij een fruitmarkt

DAG 6: Brastagi – Medan Vliegveld

Na het ontbijt vertrek naar het vliegveld van Medan, via Sibolangit en Sembahe. Bij aankomst direct door naar het vliegveld waar het Vliegtuig wacht voor uw volgende bestemming.

Over Bersama Travel

 Flexibel en voordelig reizen door Zuidoost Azië en Zuid Korea waarbij een hoge mate van “maatwerk” gerealiseerd kan worden met de zekerheid van transport en logies. Voor bijna elk budget hebben wij een oplossing.

Volg Bersama Travel op social media

Bersama Travel

Buigeind 9, 5685 DN Best

M. 06 82 32 81 08
E-mail: info@bersama.nl