Ontdek het mooie Indonesië

 

Indonesië is een enorm land met zoveel verbazingwekkende eigenschappen dat bijna iedereen een goede reden kan vinden om deze archipel te bezoeken en te reizen. Ongeveer 300 etnische bevolkingsgroepen met verschillende culturen en tradities, verspreid over de meer dan 17.000 eilanden met vlonders, regenwouden, savannes en hooglanden.  De prachtige flora en fauna, het onovertroffen onderwaterleven en de oneindige glimlach van mensen trekt jaarlijks bijna 15 miljoen toeristen.

Toeristen visum

Voor een verblijf korter dan 30 dagen kunt u volstaan met een “Visum on Arrival” welke u bij binnenkomst in Indonesië bij de immigratie kosteloos krijgt uitgereikt. Dit visum kan niet worden verlengd. Denkt u hierbij wel aan dat uw paspoort bij het verlaten van Indonesië nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.  

Gezond op reis

 Voor Indonesië is het maken van een afspraak voor een persoonlijk gezond op reis advies bij de GGD of huisarts aanbevolen. 

Reizen naar Indonesië vanaf 6 april 2022

De kleurcode van het reisadvies voor Indonesië is geel. Reizigers die volledig gevaccineerd zijn mogen sinds 6 april 2022 weer rechtstreeks naar Indonesië. Op onze nieuwspagina vertellen wij welke voorwaarden er gelden voor een reis naar Indonesië.

Klimaat

Indonesië heeft een tropisch klimaat, temperaturen ligt overdag vrijwel het hele jaar rond de 30 graden. In de hoger gelegen gebieden kan het koeler zijn. Je zult in Indonesië te maken krijgen met tropische omstandigheden waardoor felle zon soms wordt afgewisseld met flinke regen en/of onweersbuien. Tijdens de moesonperiode, welke loopt van september/oktober tot en met begin april, neemt het aantal neerslagdagen en de intensiteit van de regenbuien toe. De beste tijd om Indonesië te bezoeken is van april tot en met september. 

Munteenheid

De munteenheid van Indonesië is de Rupiah. Voor de actuele wisselkoers kunt u kijken op: http://www1.oanda.com/currency/converter/ . In Indonesië kunt u met uw Nederlandse/Belgische bankpas/creditkaart bij bijna elke geldautomaat pinnen, zorgt u er wel voor dat uw bankpasje is vrijgegeven voor opnames in Azië. Contante Euro’s of Dollars kunt u bij elk geldwisselkantoor inwisselen. 

Tijdverschil

Indonesië heeft 3 tijdzone’s. Het tijdsverschil van de eilanden Sumatra en Java is 5 uur. Het tijdsverschil met Bali, Lombok en Sulawesi is 6 uur, het verschil met de Molukken en Papua is 7 uur. Tijdens de wintertijd komt er 1 uur bij. 

Elektriciteit

In Indonesië geldt een netspanning van 220V. Stopcontacten zijn ook geschikt voor het gebruik van Nederlandse stekker. Denk aan het meenemen van een verdeelstekkerdoos omdat er in veel hoetelkamers maar een beperkt aantal vrije stekkerdozen beschikbaar zijn.

 

Over Bersama Travel

Flexibel en voordelig reizen door Zuidoost-Azië en Zuid Korea waarbij een hoge mate van “maatwerk” gerealiseerd kan worden met de zekerheid van transport en logies. Voor bijna elk budget hebben wij een oplossing.

 

 

Volg Bersama Travel op social media

Buigeind 9, 5685 DN Best
M. 06 82 32 81 08
E-mail: info@bersama.nl