Sulawesi

 

Sulawesi is één van de grootste eilanden van Indonesië. Het eiland is ook één van de vreemdst gevormde eilanden ter wereld met de vorm van een vreemd gevormde zeester.  Sulawesi is ruim 4 keer zo groot als Nederland (ongeveer 180.000 km2) en heeft ruim 18 miljoen inwoners. Op Sulawesi zijn talloze interessante toeristische attracties te vinden zoals de Makassar, Tana Toraja het gebied waar de Toraja leven met hun opmerkelijke dodencultuur, het Tempeh meer met zijn drijvende woningen en natuurlijk Manado met het duik en snorkel paradijs Bunaken. Bersama Travel heeft een aantal standaard reizen over Sulawesi beschikbaar maar kan u ook helpen bij het samenstellen van uw droomreis naar Sulawesi volgens het door u gewenste schema. 

Landschap

Het landschap van Sulawesi is afwisselend regenwouden, vulkanen en ook uitgestrekte rijstvelden. Het vreemdsoortig gevormde vier armige eiland is dunbevolkt. Voor de kust van Manado in het noorden en bij de Wakatobi eilanden in het zuidoosten komen schitterende onderwater paradijzen voor die er om vragen ontdekt te worden door duikers en snorkelaars.

Klimaat

Het klimaat in Sulawesi is (sub)tropisch, met gemiddeld tussen de 22 en 30 graden Celsius. In het algemeen kan men zeggen dat het van oktober tot mei in Sulawesi de natte moessontijd is. In de namiddag regent het dan vaak enkele uren zeer plaatselijk, waardoor alles weer opfrist en de temperatuur iets daalt. De meeste regen valt in januari en februari. De droge tijd is van juni tot oktober.

Flora en Fauna

Door de diepe zeestraten rondom Sulawesi heeft het eiland een geheel eigen Fauna met diersoorten die alleen hier voorkomen. De meeste dieren hebben een Aziatische oorsprong; de twee soorten koeskoezen (o.a. beerkoeskoes) die hier voorkomen zijn echter onmiskenbaar buideldieren en typisch Austraal-Aziatisch. Dieren die nergens anders voorkomen zijn dwerg- of gemsbuffels (anoa), de babirusa, een wild zwijn met gebogen slagtanden, de netpython, de grote palmmarter, het Sulawesi-spookdiertje of ‘tarsier’ (met een lengte van 10 cm de kleinste aap ter wereld) en de kuifmakaak of zwarte baviaan.
Ook de Flora op Sulawesi is uniek te noemen. Veel planten en bomen zijn alleen op dit eiland te vinden.

Bevolking

Sulawesi is dun bevolk met 18 miljoen inwoners. In Zuid Sulawesi vindt je de zeevarende Buginezen en Makasaren. in Tana Toradja vindt je de Toradja een volk met een zeer bijzondere dodencultuur die een bezoek meer dan waard is. Bezoek de rots graven met de balkons vol met poppen die de doden in het graf voorstellen. In het Noorden vindt je de Christelijke Minahasa.

 

Over Bersama Travel

Flexibel en voordelig reizen door Zuidoost Azië en Zuid Korea waarbij een hoge mate van “maatwerk” gerealiseerd kan worden met de zekerheid van transport en logies. Voor bijna elk budget hebben wij een oplossing.

Volg Bersama Travel op social media

Vestiging Uden

Bosveld 303, 5403 AJ Uden

Vestiging Best

Buigeind 9, 5685 DN Best
T.  04 13 25 60 87
M. 06 82 32 81 08
E-mail: info@bersama.nl