21 Daagse rondreis Noord en Zuid Vietnamn

Reizen die Bersama Travel samenstelt zijn iedere keer weer uniek. De reizen zijn namelijk opgesteld volgens uw wensen en behoeften. Om toch een idee te geven wat er mogelijk is hebben we een aantal voorbeeld pakketten samengesteld. 

Deze bijzondere rondreis combineert het levendige steden Hanoi en Saigon, de fantastiche natuur van Noord-Vietnam met een reis langs het schilderachtige Hoi Ann en de afsluiting aan één van de schitterende stranden evan Zuid Vietnam.

BERSAMA TRAVEL heeft een schitterende tour samengesteld. Tijdens deze 21 daagse reis zult u u de kans om te genieten van al het moois Vietnam u te bieden heeft.
Deze rondreis is door BERSAMA TRAVEL als volgt ingevuld:

 

DAG 1: Aankomst in Hanoi

Aankomst in HAnoi. U wordt op het vliegveld opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger welke u naar uw Hotel brengt. De rest van de dag bent u vrij om te ontspannen en bij te komen van uw reis.

Overnachting in het Flower Garden Hotel – Deluxe.

DAG 2: Hanoi (ontbijt en Lunch)

We halen je op bij je hotel en rijden naar het historische complex van Ba Dinh. Bezoek het Ba Dinh-plein, waar de voormalige Vietnamese president Ho Chi Minh op 2 september 1945 de Vietnamese onafhankelijkheidsverklaring voorlas. Bezoek het mausoleum en de One pilar Pagode een monument dat je gezien moet hebben in Hanoi. De One-Pillar Pagoda is een oude boeddhistische pagode. Ondersteund door slechts één pilaar en lijkt op een lotusbloem, het werd gebouwd in het begin van de 11e eeuw tijdens het bewind van koning Ly Thai Tong. We zullen ook de Van Mieu – Quoc Tu Giam (Tempel van de Literatuur) bezoeken, de eerste keizerlijke school in Vietnam, gebouwd in 1070 tijdens de dynastie van koning Ly.

De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. Na de lunch brengen we een bezoek aan het Vrouwenmuseum; deze behoort tot de 25 beste musea van. Het museum eert Vietnamese vrouwen door de geschiedenis heen en bevat ook tentoonstellingen over de recente geschiedenis. Exposities zijn onder meer: ‘Vrouwen en etniciteit’, ‘Vrouwen en de nationale strijd’, ‘Vietnamese vrouwenvereniging en feminisme’, ‘Vrouwen en traditionele kostuums’ en ‘Culturele eigenschappen van vrouwen uitgedrukt door handwerk’. Daarna maken we een fietstocht (fietstaxi) door de “36 kronkelende straten” van de historische oude wijk van Hanoi en bezoeken we de Tran Quoc-pagode en de Quan Thanh-tempel. Hierna brengen we u terug naar uw hotel voor een verfrissing.

s ’Avonds Transfer naar het treinstation voor uw reis naar Lao Cai met de Victoriatrein.

Bersama Travel: One Pilar pagode

DAG 3: Lao Cai (ontbijt – Lunch)

Een vroege aankomst op het treinstation van Lao Cai, onze gids en chauffeur halen je op. Na het ontbijt maakt u een mooie rit naar het heuvelstation van Sapa. Van daaruit maken we een korte reis van 30 minuten zuidwaarts richting de Muong Hoa-vallei. De wandeling neemt je mee van het Lao Chai-dorp van de Zwarte H’Mong-Minderheid en naar het Ta Van-dorp van de Giay-Minderheid met een stop bij de plaatselijke katholieke kerk, waarbij je de verschillende tradities, culturen en kostuums van de twee etnische groepen in je op kan nemen..
Overnachting in hotel Saparis.

DAG 4: Fansipan Pass -Silver waterfall – hemelse poort (ontbijt, diner)

Vandaag nemen we je mee naar het Fansipan-kabelbaanstation om aan de reis te beginnen om de Fansipan te bedwingen met ’s werelds modernste 3-kabel kabelbaansysteem met een cabine die plaats biedt aan maximaal 30 bezoekers. We vervolgen onze reis naar de top van Fansipan op 3.143 meter hoogte, het dak van Indochina. Terug naar Sapa voor de lunch.

In de middag bezoekt u de Silver waterfall – de mooiste waterval in Sapa en geniet vervolgens van het geweldige uitzicht en gevoel bij de “Hemelpoort” van Sapa – het hoogste punt van het Hoang Lien Son-gebergte waar u de majestueuze Lai Chau-vallei kunt zien en imposante Fanxipan-berg.
Overnachting in hotel Saparis

Silver Waterfall Bersama Travel

DAG 5: Cat Cat Village- Hanoi(Ontbijt)

Sapa is altijd beroemd geweest om zijn adembenemende landschap en zuivere lucht. Genieten van het uitzicht op Sapa tijdens een trektocht naar het Cat Cat-dorp in de ochtend is inderdaad je eerste beloning. Je krijgt de kans om te genieten van de Cat Cat-waterval, gigantische waterradaren te bewonderen, het H’mong-huis te bezoeken, de H’mong-cultuur en -praktijken te leren kennen, de H’mong-wijn te proeven en het H’mong-voedsel te ervaren.

Lunch voordat je met de bus terugkeert naar Hanoi. De reis duurt ongeveer 6-7 uur, afhankelijk van het verkeer.
Overnachting in het Flower Garden Hotel – Deluxe.

G 6: Tam Coc – Hoa Lu – Mua grot (Ontbijt – Lunch)

Om 08:00 uur wordt je opgehaald bij je hotel. We maken een rit van twee uur ten zuiden van Ha Noi naar Tam Coc – Bich Dong, provincie Ninh Binh, wat bekend staat als de “Inland Ha Long Bay” van Vietnam. De Tam Coc-stroom is de nationale belangrijkste toeristische plek in Vietnam, erkend als werelderfgoed door UNESCO. Dit gebied omvat een systeem van kalksteengrotten en historische overblijfselen die verband houden met de Trans-dynastie. Dit wordt een spannende dag met als hoogtepunt een twee uur durende boottocht in de Tam Coc rivier. U zult genieten van een spectaculair landschap terwijl u over de rivier vaart tussen rijstvelden en kalkstenen bergtoppen. Tam Coc betekent drie grotten: Ca-grot, Hai-grot en Ba-grot. Wanneer de boot de drie grotten binnenvaart, zult u de koelte voelen. Stalactieten uit het plafond als iriserende parels. Deze grotten zijn versierd met prachtige stalactieten en stalagmieten in verschillende vormen en kleuren die schitteren als edelstenen. Na te hebben genoten van een lokale lunch in een restaurant aan de rivier, maken we een korte tocht over een rustige landweg naar Hoa Lu, de oude hoofdstad van Vietnam uit de 10e en 11e eeuw, waarbij we twee tempels bezoeken die zijn gewijd aan koning Dinh en koning Le. Je bezoekt ook de Bich Dong-pagode, die werd gebouwd in de stijl van “drie” in Han-scripts, bestaande uit drie niet-verbonden gebouwen, gebaseerd op de bergpositie van laag naar hoog en drie afzonderlijke tempels vormen, verborgen onder het groene bladerdak van eeuwenoude bomen omgeven door steen. Na de reis bezoekt u de Hang Mua-grot en verovert u de Ngoa Long-berg.
Overnachting in het Ninh Binh Hidden Charm Hotel – Deluxe.

DAG 7: Ninh Bin – Halong Bay (Ontbijt, Lunch, Diner)

Onze chauffeur haalt u op bij uw hotel en vertrekt naar Ha Long (geen gids).

12:00 Aankomst in de internationale cruisehaven van Ha Long

12:30 Begin van de inscheping. Inchecken, genieten van welkomstdrankjes en cruise-briefing

13:15 Geniet van een lunch terwijl je vaart naar de prachtige Ha Long-baai. Bewonder onderweg fascinerende rotsformaties

15:30 Luon Cave-excursie op bamboe roeiboten of kajaks

17:00 Zwemmen op het strand van Ti Top (Titov).

18:00 Cocktailparty vóór het diner (gratis “Ha Long Sunset”-cocktail met snacks)

18:15 Kookles

19:30 Geniet van een heerlijk diner in de eetkamer

21:00 Nachtelijk vissen op inktvis

22:00 Ontspan en geniet van de frisse lucht.

Verblijf; Lavender Elegence Cruise – Deluxe Sea View

Haling Bai - Bersama Travel

DAG 8: Halong Bay- Hanoi(Ontbijt – Lunch)

06:30 Geniet van de zonsopgang over de baai. Ochtend Tai Chi-sessie op het bovendek

07:00 Licht ontbijt. In het restaurant worden koffie, thee en zoete deegwaren geserveerd

07:30 Sung Sot (verrassing) Grotexcursie

09:15 Uitchecken uit de hutten. Begin met varen richting de haven

09:30 Internationale brunchbuffet geserveerd in de eetkamer

11:00 uur Ontscheping. Onze bus brengt je terug naar Ha Noi.

Overnachting in het Flower Garden Hotel – Deluxe.

 DAG 9: Hanoi – Da Nang – Hoi An(Ontbijt – Lunch)

Vrij tot het moment van transfer naar Noi Bai Airport voor een vlucht naar Da Nang. Bij aankomst brengt onze chauffeur u naar Hoi An.

Overnachting in het Emm Hotel Hoi An – Superior.

DAG 10: Hoi An City tour – My Son Klooster (Ontbijt – Lunch)

We beginnen onze dagtocht vroeg met een bezoek aan de hoofdstad en het religieuze centrum van het voormalige Champa-koninkrijk; My Son, dat is aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. Prachtig gelegen in een weelderige groene vallei, zijn er tientallen rode bakstenen torens en heiligdommen die dateren uit de periode tussen de 7e en de 13e eeuw. We lunchen in een lokaal restaurant in Hoi An.

In de middag gaan we te voet de stad Hoi An ontdekken. De historische stad, die van de 16e tot de 18e eeuw een welvarende zeehavenstad was, is nu een prachtige stad die je niet mag missen tijdens een rondreis door de Zuidoost-Aziatische regio. Terwijl we door de stad lopen, zullen we een paar stops maken om o.a.  het Hoi An Museum te bezoeken, veel van de beroemde oude huizen van de stad met opmerkelijke architectuur, congreshallen met Chinese invloed; Art Craft Manufacturing Workshop en natuurlijk de Japanse overdekte brug die je niet mag missen. Deze plekken worden beschouwd als typische architectuurstijlen in Hoi An en weerspiegelen duidelijk de kruiscultuur tussen Frankrijk, Japan, China en Vietnam. Hoi An, honderden jaren oud en bestand tegen de hevigheid van het weer, bestaat nog steeds en behoudt zijn oude en stille schoonheid.

Overnachting in het Emm Hotel Hoi An – Superior.

Hoi Ann - Bersama Travel

DAG 11: Ba Na Heuvels met de gouden brug(Ontbijt – Lunch)

Ba Na is een van de meest interessante gebieden in de regio, omdat je vaak de vier verschillende seizoenen op één dag kunt voelen: ochtend – lente, middag – zomer, middag – herfst en avond – winter. Je krijgt de kans om de “Golden Bridge” te bezoeken, een 150 meter lange voetgangersbrug met twee gigantische stenen handen die de structuur ondersteunen. Het is ontworpen om het kabelbaanstation met de tuinen te verbinden en een schilderachtig uitzicht en een toeristische attractie te bieden. We kunnen comfortabel en soepel  genieten van het uitzicht op het prachtige landschap van de natuur. Voorbij de Gouden Brug en naar het centrum van een charmant (en zeer Epcot-achtig) Frans dorp, compleet met kathedraal in Franse gotische stijl, Franse restaurants, geplaveide straten en indrukwekkende Franse tuinen. Er zijn nog veel meer plaatsen in Ba Na Hills om te verkennen, waaronder de Linh Ung Ba Na-pagode, Le Jardin Garden en een complex van oude villa’s. De Linh Ung Ba Na-pagode met een voortreffelijk architectonisch ontwerp werd gebouwd in 2004 en wordt gesymboliseerd door een 30 meter hoog Boeddhabeeld dat te midden van een immense ruimte van wolken en bergen zichtbaar is. We zullen onze reis voortzetten en Tinh Tam Garden, Nghinh Phong Peak, Luna Castle, Eclipse Square en Vong Nguyet Hill ontdekken, waar we kunnen genieten van de panoramische uitzichten die de gebieden te bieden hebben..

Overnachting in het Emm Hotel Hoi An – Superior.

Golden Bridge - Bersama Travel

DAG 12: Hue Heritage tour (Ontbijt – Lunch)

Vandaag gaan we naar Hue, we reizen via de noordkust van Da Nang naar de top van de Hai Van Pass, waar overgebleven bunkers uit de oorlog kunnen worden verkend. Bij aankomst in Hue bezoeken we de Citadel, de belangrijkste attractie van Hue, die de keizerlijke stad, de verboden paarse stad en de privéwoning van de keizer omvat. Hue Citadel werd gebouwd van 1804 tot 1833 onder de Nguyen-dynastie (het laatste feodale koninkrijk in Vietnam). Het terrein van de keizerlijke stad wordt beschermd door versterkte wallen van 2 kilometer lang en omringd door een gracht. Binnen in de Citadel zijn er veel verschillende bouwwerken, zoals: keizerlijke stadspoorten, de Paarse Verboden Stad, tempels en gebedshuizen, paviljoens, tuinen, enz.

 

We hebben een korte pauze voor de lunch en maken vervolgens een boottocht op de Parfumrivier met een tussenstop bij Thien Mu Pagoda, een actief boeddhistisch klooster waarvan de oorsprong teruggaat tot 1601. Een van de meest aangrijpende displays is een auto van een voormalige monnik die in 1963 naar Saigon reed en zichzelf in brand stak om te protesteren tegen het Zuid-Vietnamese regime en zijn wrede behandeling van boeddhistische monniken en volgelingen. Tenslotte bezoeken we de serene Khai Dinh Royal Tombe, ontworpen om op te gaan in de natuurlijke omgeving en gebouwd op de principes van feng-shui.

Overnachting in het Emm Hotel Hoi An – Superior.

DAG 13: Hoi An – Da Nang – Saigon (Ontbijt – Diner (Foodie Tour))

 Vrij tot het moment van uw transfer naar Da Nang Airport voor een vlucht naar Ho Chi Minh City (Saigon). Bij aankomst wordt u opgehaald door onze chauffeur en transfer naar uw hotel.

 Om 6 uur wordt u opgehaald voor uw “Foodie Tour” Het Vietnamese transportmiddel zijn motorfietsen en scooters. Stap de drukke straten van Vietnam binnen terwijl je achterop de scooter van onze gids en chauffeurs zit om het beroemde lokale streetfood te ervaren. We gaan naar een oud park om “Banh Trang Tron” te proeven – Vietnamese rijstpapiersalade, een magische mix van knapperige texturen die ongelooflijk verfrissend en zo leuk is om te eten en “Bo Bia” – Vietnamese loempia’s, een frisse soort lente broodje, boordevol groenten. Ga verder naar een ander druk gebied voor “Banh Xeo” – knapperige Vietnamese pannenkoek, crêpe of zinderende cake – is een beroemd straatvoedsel waarvan algemeen wordt aangenomen dat het afkomstig is uit Frankrijk tijdens Franse tijd en “Trung Vit Lon” – half uitgekomen eenden eieren zijn voor de meeste Vietnamezen in ieder geval een delicatesse. Vervolgens stoppen we om enkele van Sai Gon’s beroemde “Oc” – Steamed and Roasted Shell and Snail en lokaal bier te proberen. Vietnamezen, vooral mannen, gaan na het werk graag bier drinken met hun klanten of vrienden. De lokale bevolking drinkt bier in een mok met ijs, niet direct in een koude fles.

Overnachting in het Muong Thanh Grand Saigon – Deluxe.

 

DAG 14: Cu Chi Tunnels – Ho Chi Min city tour (Ontbijt – Lunch)

 Begin de dag met een bezoek aan de beroemde Cu Chi-tunnels. Cu Chi strekt zich uit over 250 kilometer en is een van de beroemdste en meest historische aspecten van de oorlog in Vietnam. Het tunnelsysteem werd in 1948 aangelegd om de Viet Minh te helpen in hun strijd tegen de Fransen voor onafhankelijkheid en werd in de jaren zestig legendarisch door een cruciale rol te spelen in de oorlog in Vietnam door de Vietcong (communistische guerrillastrijders) de controle te geven over grote plattelandsgebieden. 65 kilometer verwijderd van Ho Chi Minh-stad. Dit tunnelsysteem bestaat uit ziekenhuizen, kamers, keukens, opslagruimtes en werkruimtes onder de grond. Deze tunnel werd in het gebied uitgegraven met klei vermengd met lateriet. Deze tunnel is dus tamelijk duurzaam en stabiel. Via ventilatiegaten wordt de lucht in de tunnels gebracht.

 In de middag bezoeken we enkele van de andere belangrijke bezienswaardigheden in Ho Chi Minh-stad: oorlogsresten, het Herenigingspaleis, de Notre Dame en het oude postkantoor. Deze gebouwen worden beschouwd als de symbolen van Ho Chi Minh-stad vanwege hun architectuur en historische betekenissen. We bezoeken ook de Thien Hau-pagode in Cho Lon – een tempel in Chinese stijl gelegen aan de Nguyen Trai-straat in Cho Lon (China Town).

Overnachting in het Muong Thanh Grand Saigon – Deluxe.

Cu Chi Tunnels - Bersama Travel

DAG 15: Ho Chi Min city – Ben Tre (Ontbijt – Lunch)

 Vandaag begint u met een rit van 1,5 uur van Saigon naar Ben Tre, een van de zuidelijke provincies van het land, gelegen in de delta van de Mekong rivier. Neem de snelweg in je op terwijl je de drukke stad achter je laat. Passeer de Rach Mieu-brug voordat u het gehucht Huu Dinh bereikt. We maken een rit (xe loi) en genieten van de weelderige omgeving van rijstvelden en fruitboerderijen langs de smalle dorpswegen. Aankomst aan de waterkant en ga aan boord van de charmante Mango Cruise voor een glimp van het Delta-landschap terwijl u geniet van kokossap. Stop eerst voor een bezoek aan de verwerking van kokosnoten, dan terug naar uw cruise en de cruise stopt bij een steenbakkerij, waar de lokale bevolking nog steeds eeuwenoude traditionele methoden gebruikt om de stenen met de hand te maken, waar u een fietstocht rond begint Phong Nam dorp ongeveer 4 km. Vervolg de fietstocht van ongeveer 10-15 minuten naar het huis van mevrouw Huong. Haar familie leeft van de visserij, garnalen en landbouw. Geniet van het tropische fruit en de honingthee in haar tuin voordat u op de roei-sampan gaat, laat u peddelen op een persoonlijke roeitocht en ontdek het doolhof van kleine kanalen. Vervolgens roeit u terug naar uw mangoboot en gaat u naar het Mango-huisrestaurant, geniet van uw 5-gangenlunch en frist u op voordat u overstapt op de fiets en 500 meter rijdt. Ongeveer 4 minuten (of 7-10 minuten lopen) over dorpswegen langs groene tuinen en lokale huizen, en stop bij een ander plaatselijk huis van de heer Sau Tuong, een voormalige Vietcong-soldaat die twee jaar heeft overleefd in de strijd tegen de Rode Khmer in Phnom Penh. Nu leven hij en zijn vrouw van het maken van rijstpapier, de bekendste specialiteit van het dorp My Long. Maak een praatje met hem en geniet van het knapperige rijstpapier van zijn vrouw, en kijk hoe het wordt gemaakt. Na het bezoek wacht de boot op u bij de nabijgelegen pier om u terug te brengen naar de stad Ben Tre, waar uw auto klaar staat om u terug te brengen naar Saigon.).

Overnachting in het Muong Thanh Grand Saigon – Deluxe.

DAG 16: Ho Chi Min city – Phu Quoc (Ontbijt)

 Vrij tot het moment van transfer naar Tan Son Nhat Airport voor een vlucht naar Phu Quoc. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht.

Overnachting in het Sunset Beach Resort & Spa – Deluxe Ocean.

 DAG 17:Phu Quoc snorkelen (Ontbijt – Lunch)

 Phu Quoc is het grootste eiland van Vietnam en staat bekend als een eiland met rijkdom. Letterlijk geeft de creatie Phu Quoc een overvloedige bron van ongerepte natuur, witte zandstranden en een interessant lokaal leven in de zee. We bezoeken eerst Pearl Farm. De parels van Phu Quoc zijn zeer beroemd vanwege hun kwaliteit, omdat de zee rondom het eiland de perfecte voedingsbodem is voor deze kostbare edelstenen. Tijdens uw bezoek aan een Parelboerderij krijgt u een fascinerend inzicht in het proces van de oesterteelt, waardoor het van eenvoudige oesters verandert in prachtige sieraden. Verlaat de boerderij en stap aan boord van een boot naar een aantal prachtige eilandjes voor de kust, waar u de kans krijgt om te snorkelen in de prachtige zee. Je zult ook de rit met ’s werelds langste kabelbaan naar Thom Island meemaken, met een spectaculair panoramisch uitzicht op het vissersdorp en de eilanden in het zuiden van Phu Quoc…

Overnachting in het Sunset Beach Resort & Spa – Deluxe Ocean.

 DAG 18 t/m 20 :Phu Quoc (Ontbijt)

 Tijd om te ontspannen en te relaxen.

Overnachting in het Sunset Beach Resort & Spa – Deluxe Ocean.

Sunset Beach Resort

DAG 21 Phu Quoc – Saigon (Ontbijt)

 Vrij tot het moment van transfer naar Phu Quoc Airport voor een vlucht naar Ho Chi Minh-stad. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht.

Overnachting in het Muong Thanh Grand Saigon – Deluxe.

DAG 22 Saigon terugreis(Ontbijt)

 Vrije tot het moment van vertrek naar het vliegveld voor de vlucht naar huis

inclusief:

 • Vliegticket Amsterdam – Hanoi/Ho Chi Minh City – Amsterdam
 • Hoteltransfers voor aankomst en vertrek
 • Vervoer met airconditioning
 • Entreegelden en kabelbaan
 • Accommodatie twin/dubbel/ Check-in tijd: 14:00 uur, Check-out tijd: 12:00 uur
 • Maaltijden zoals gespecificeerd in het reisprogramma (excl. drankje)
 • Binnenlands vliegticket (Ha Noi – Da Nang – Ho Chi Minh-stad – Phu Quoc – Ho Chi Minh-stad), 20 kg ingecheckte bagage, 7 kg handbagage
 • Water op tourdagen
 • Engelssprekende gids
 • Treinkaartje (Ha Noi – Lao Cai), privécabine op zachte slaapplaats
 • Bus (Sapa – Ha Noi)

 Niet inbegrepen:

 • Visum voor Vietnam
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien en fooien
 • Verzekering

Over Bersama Travel

Flexibel en voordelig reizen door Zuidoost-Azië en Zuid Korea waarbij een hoge mate van “maatwerk” gerealiseerd kan worden met de zekerheid van transport en logies. Voor bijna elk budget hebben wij een oplossing.

 

 

Volg Bersama Travel op social media

Buigeind 9, 5685 DN Best
M. 06 82 32 81 08
E-mail: info@bersama.nl